Usulune uygun olarak acılmış olan kurslar her bir kursa devam eden oğrenci sayısının 10'un altına duşmesi durumunda kapatılabilir. Bunun haricinde ise kapatılamaz. Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yonergesinin "Kursların kapatılması" konulu 9. maddesinde; "(1) Acılan her bir kursa devam eden oğrenci sayısının 10'un altına duşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına milli eğitim mudurluğunce karar verilir." hukumleri bulunmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yonergesinin "Komisyon, oğretmenlerin secimi ve gorevlendirilmesi" başlıklı 11. maddesinde; "(1) Komisyon; kurs merkezleri ile kurslarda gorev alacak oğretmenleri belirlemek, kursların onayını vermek, koordinasyon ve yurutulmesini sağlamak amacıyla, milli eğitim mudurunce gorevlendirilen milli eğitim mudur yardımcısı/şube muduru başkanlığında, iki ortaokul/imam hatip ortaokulu muduru, iki ortaoğretim kurumu muduru, bir halk eğitimi merkezi muduru ve bir e-Kurs Modulu kullanıcısından oluşur. İlkoğretim ve ortaoğretim kurumu mudur sayısının yeterli olmadığı durumlarda komisyon mevcut mudurlerin katılımıyla oluşur. Buyukşehir statusunde olmayan illerde aynı usulle oluşturulan merkez ilce komisyonu, hem merkez ilcenin hem de ilin konuyla ilgili iş ve işlemlerini yurutur. Buyukşehir statusunde aynı usulle oluşturulan il komisyonu ilin konuyla ilgili iş ve işlemlerini yurutur.
(2) Kurslarda gorev almak isteyen oğretmenler, Bakanlıkca yayımlanan kılavuzda belirlenen takvime gore e-Kurs Modulu uzerinden veya milli eğitim mudurluklerine şahsen başvuruda bulunur. Kurslarda gorev alacak oğretmenler, başvuruda bulunan oğretmenler arasından veli ve oğrencilerin tercihleri de dikkate alınarak gorevlendirilir. Kurslarda, belirtilen nitelikleri taşımaları kaydıyla diğer okullarda gorevli oğretmenlerden gorevlendirme yapılabilir. Kurslarda gorevlendirilecek kadrolu/sozleşmeli oğretmen sayısının yetersiz olması halinde milli eğitim mudurluklerince aday oğretmen olarak atanabilme şartlarını taşıyanlar arasından ve/veya universite oğretim elemanlarından ek ders ucreti karşılığında ders okutmak uzere gorevlendirme yapılabilir.
(3) Kursta gorevlendirilen oğretmenler mazeretleri sebebiyle gorevlendirme onaylarının iptalini isteyebilirler. Ancak gorevlendirme onayları iptal edilmeden gorevlerini bırakamazlar. Gorevlendirilmeleri bu şekilde iptal edilenlerin yerine, başvuruda bulunduğu halde gorev verilemeyen diğer oğretmenler veya ilk defa muracaat edecek oğretmenler arasından gorevlendirme yapılır.
(4) Kurslarda acılan şube sayısının 5 ve uzerinde olması durumunda kursta gorevli oğretmenlerden nobetci oğretmen gorevlendirilir." hukumleri bulunmaktadır.
Buna gore usulune uygun olarak acılmış olan kurslar her bir kursa devam eden oğrenci sayısının 10'un altına duşmesi durumunda kapatılabilir. Bunun haricinde ise kapatılamaz.
Fakat sitemize iletilen bilgilere gore Tut Kaymakamlığı İlce Milli Eğitim Mudurluğu "Komisyon, oğretmenlerin secimi ve gorevlendirilmesi" başlıklı 11. maddesi 1 fıkrasında yer alan; "Komisyon; kurs merkezleri ile kurslarda gorev alacak oğretmenleri belirlemek, kursların onayını vermek, koordinasyon ve yurutulmesini sağlamak amacıyla, milli eğitim mudurunce gorevlendirilen milli eğitim mudur yardımcısı/şube muduru başkanlığında, iki ortaokul/imam hatip ortaokulu muduru, iki ortaoğretim kurumu muduru, bir halk eğitimi merkezi muduru ve bir e-Kurs Modulu kullanıcısından oluşur." hukumlerine aykırı olarak kurulan Komisyon marifetiyle tutulan tutanakla kaymakamlık oluru alarak ozellikle Gorsel Sanatlar, Muzik, Beden Eğitimi ve Spor derslerinden acılan yetiştirme ve destekleme kurslarını kapatmışlardır.
İşte tutanak ve kaymakamlık oluru;
Halbuki;
P>Milli Eğitim Bakanlığı Orgun ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yonergesinin "Kurs acılacak dersler" başlıklı 10. maddesi 1. fıkrasında; "(1) Kurslar, ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaoğretim kurumlarının tum sınıf seviyelerinde Bakanlıkca belirlenen derslerden acılır." hukumleri bulunmaktadır. Bu hukumlere rağmen genel anlamda okul yonetimleri acılacak derslere karar vermekte, TEOG sınavları ve OSYM sınavları gozetilerek bu sınavlara yonelik derslerden kurslar acılmaktadır. Gereksiz gorulerek Gorsel Sanatlar, Muzik, Beden Eğitimi ve Spor derslerinden yetiştirme kursları acılmamaktadır.

1-Guzel sanatlar liseleri ile spor liseler;
Guzel sanatlar liseleri ile spor liselerinin 9 uncu sınıflarına oğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemler, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliğinin 20 ve 25 inci maddeleri cercevesinde yapılmakta ve bu tur okullara alınacak oğrenciler yetenek sınavı ile belirlenmektedir.
2-Unuversiteler;
Ozel yetenek sınavıyla oğrenci alan yuksekoğretim kurumlarına başvurabilmek icin o yılki YGS'ye girmek ve her yuksekoğretim kurumunun baraj olarak kabul ettiği puanı gecmek gerekmektedir. Ozel yetenek gerektiren programlara başvurular doğrudan programın bağlı bulunduğu yuksekoğretim kurumuna yapılır. Sınav ve değerlendirme işlemleri ilgili yuksekoğretim kurumu tarafından yurutulmektedir.
Ornek, Ozel yetenek sınavıyla oğrenci alan yuksekoğretim programlarını bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız.

Bu nedenle; hem liselere hem de universitelerin yetenek sınavı ile oğrenci alan bolumlerine yetenekli olan oğrencileri keşfetmek ve bu lise ve universitelere girebilmelerini sağlamak amacıyla ozellikle spor, muzik ve gorsel sanatlar derslerinden yetiştirme kursları acılmalıdır. Bu derslerden kurs acmak icin zamanı gecmedi, yetenek sınavlarına daha cok vakit var. Bu konuda samimi bir şekilde harekete gecilebilinir.
Muzik, resim ve beden eğitiminde yetiştirme kursu acılabilir Son sınıflarda Gorsel Sanatlar, Muzik, Beden Eğitimi ve Spor derslerinden yetiştirme kursu acılacak Ahmet KANDEMİR