Kırşehir'de otizmli cocuklarla ilgili calışmaları başta olmak uzere hazırladığı projelerle "kuresel oğretmen" odulune layık gorulen Menekşe-Ahmet Yalcınkaya Anaokulu Muduru Aynur Bayazit, yeni projelerle cocuklara ışık olmaya devam ediyor . Kırşehir'de otizmli cocuklarla ilgili calışmaları başta olmak uzere hazırladığı projelerle Hindistan'da AKS Education tarafından "kuresel oğretmen" odulune layık gorulen Menekşe-Ahmet Yalcınkaya Anaokulu Muduru Aynur Bayazit, yeni projeleri hayata gecirmek icin kollarını sıvadı.
AKS Education tarafından verilen odule Turkiye'den layık gorulen 8 oğretmen arasında yer alan Bayazit, mudurluğunu yaptığı anaokulunda, 2016 yılında otizmli oğrencileri icin "Ozel Arkadaşım Bu Atolye Senin İcin" projesini hayata gecirdi.
Bu calışmasıyla oğrencilerinin dil ve iletişim becerilerinin gelişimine katkı sağlayan Bayazit, 2018 yılında da "Minik Ahiler Değerlerini Oğreniyor Projesi"ni uyguladı.
Beyazit, AA muhabirine yaptığı acıklamada, okulunda otizmli oğrencilerin eğitim gorduğu ozel bir sınıf bulunduğunu ifade ederek, goreve başladığında bu cocukların gelişimi icin Erasmus projesi hazırladığını soyledi.
Uc projeyi daha hayata gecirecek
Aldığı odulun hikayesini de anlatan Bayazit, başta otizmli cocuklar icin hayata gecirdikleri proje olmak uzere uc farklı calışmayla Hindistan'daki AKS Education'a muracaat ettiğini dile getirdi.
Bayazit, bu kuruluşun ilk defa 2018 yılında odul verdiğini oğrendiğini aktararak şoyle devam etti:
"Turkiye'den bir oğretmen arkadaşımız da katılmıştı. Ben de yaptığım bu calışmalarla 'kuresel oğretmen' olabilir miyim sorusunu kendime sorarak ilana cıktıklarında oz gecmişimi yukledim. Yaptığım projeleri ve cıktılarını ve calışmalarımı anlattım. Yeterli on puan aldığım icin Hindistan'a davet edildim ve orada 8 oğretmen ile bu odulu alarak Turkiye'ye dondum. İlimi temsil ettiğim icin cok mutluyum.
Odulun kendisine buyuk bir motivasyon sağladığına işaret eden Bayazit, "Uluslararası bir platformda projelerinin gecerli olması, duyulması cok mutlu etti beni. Hemen kolları sıvadım ve yeni projeler yazmaya başladım." şeklinde konuştu.

Yeni projelerle calışmalarına devam ettiğini aktaran Bayazit, cocuklara doğa sevgisini aşılamak icin "Dunya Yeşeriyor Hayaller Gercekleşiyor", okul oncesi donemde okuma alışkanlığı kazandırmak ve oyun terapi sınıfı kurmak amacıyla "Arkası Yarın" ve 'Benim Hikayem KOP'la Yazılıyor' projelerini hazırlayarak, destek icin Konya Ovası Projesi Bolge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduğunu sozlerine ekledi.