Balıkesir'in Ayvalık ilcesinde; İstanbul Teknik Universitesi Turk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTU TMDK) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mudurluğu (MTEGM) tarafından gectiğimiz Nisan ayı icerisinde imzalanan işbirliği protokolu kapsamında hizmet ici eğitim ve calgı bakım, onarım atolyesi calışmaları başladı. Balıkesir'in Ayvalık ilcesinde; İstanbul Teknik Universitesi Turk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTU TMDK) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mudurluğu (MTEGM) tarafından gectiğimiz Nisan ayı icerisinde imzalanan işbirliği protokolu kapsamında hizmet ici eğitim ve calgı bakım, onarım atolyesi calışmaları başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı'na ait Cunda Uygulama Oteli'nde başlayan bir hafta surecek olan seminerde; İstanbul Teknik Universitesi Turk Musikisi Devlet Konservatuvarı oğretim gorevlileri tarafından, Turkiye genelindeki 82 guzel sanatlar liselerinin 300 civarındaki muzik oğretmeni eğitim goruyor.
Muzik alanında eğitim kalitesini yukseltmek amacıyla "Turk Muziği, Batı Muziği teori ve calgı eğitimi" alanında program geliştirme sureclerini desteklendiği eğitimler kapsamında, materyal geliştirme ve ders kitabı yazımı konusunda da MTEGM'e katkı sağlanılıyor.
Verilen eğitimlerle ilgili acıklamalarda bulunan, İTU Turk Musikisi Devlet Konservatuvarı Mudur Yardımcısı Prof. Dr. ve Gitar Oğretim Gorevlisi Tolgahan Coğulu, gectiğimiz yıl İTU ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında eğitimde işbirliği amacıyla bir protokol imzalandığını kaydederek, "Bu protokole gore; İTU Turk Musikisi Devlet Konservatuvarı olarak bizler, Turkiye'deki butun Guzel Sanatlar Liselerinin Turk Muziği Koro ve Calgı Toplulukları Turk Muziği branşlarında hizmet ici eğitimler ve beraber mufredat oluşturmak gibi calışmalara başladık. Bugun de Ayvalık'ta bu hizmet ici eğitimler veriyoruz." dedi.
Ud, gitar, bağlama, kanun, ney, kemane gibi calgılar ve bunun dışında da koro, calgı toplulukları ve Turk Muziği teorisi uzerine eğitimler verdiklerini belirten Tolgahan Coğulu, "Aslında en buyuk amacımız ulkemiz genelindeki muzik oğretmenleriyle birbirimizi tanımak, birbirimize deneyimlerimiz ve bilgi birikimlerimizi aktarmak, var olan bircok soruna cozum getirmeye calışmak, ama bunların dışında mesela bizim branşımızda gitar hocalarıyla, gitarlarına perde ekleyip oğrencilerine Turk Muziği'nin rast, huseyini, uşak gibi makamları gitar ile calabilmeyi oğretebilmelerini sağlayabilmektir. Bu anlamda bugun burada eğitim veren her eğitimcimiz kendi branşlarında ve alanlarında on hazırlıklar yaptılar. Hem bunu aktarıyorlar, hem de kursiyer oğretmenlerimizle ortak paydada buluşarak farklı metotlar uzerinde de yoğunlaşabiliyorlar" dedi.
İTU Turk Musikisi Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bolumu Oğretim Gorevlisi Tufan Kurtoğlu da, duzenlenen eğitim programında beklediklerinin cok uzerinde bir sayıya ulaştıklarını vurgulayarak, "Doğrusu biz kursiyer oğretmen arkadaşlarımızla bu derecede yoğun bir katılımla bir araya gelebileceğimizi hic tahmin etmiyorduk. Ama cok kısa surede cok iyi organize olundu. Bugun henuz eğitimin ilk gunu ama kursiyer oğretmenlerimizin derslere katılımı ve katkı sunumları cok iyi olcude. Biz umduğumuzun uzerinde bir birliktelik yakaladık." ifadelerini kullandı.