Diyarbakır'da idareci ve oğretmenler, oğrencilerin de katılımıyla hayata gecirdikleri proje ile kırsaldaki okulları yeniliyor. Diyarbakır'da idareci ve oğretmenler, oğrencilerin de katılımıyla hayata gecirdikleri proje ile kırsaldaki okulları yeniliyor.
Ozel Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde idareci ve oğretmenler kırsaldaki oğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim oğretim gormesi icin "Biz de Varız Projesi"ni hazırladı. Bu kapsamda tespit ettikleri okullarda ara tatili de fırsat bilerek calışmalara başlayan ekip boyadıkları okullarda elektrik tesisatını yeniliyor, catı, sıra ve masaları onarıyor. Calışma yuruttukleri okullara İlce Milli Eğitim Mudurluğunun de katkısıyla yepyeni bir gorunum kazandıran oğretmenlerin hedefi yıl boyu bu hizmeti koy koy gezerek surdurmek.
"Okulların fiziki şartlarını daha iyi hale getirmek istiyoruz"
Ekibin ilk durağı Diyarbakır'ın Ergani ilcesindeki Hendek Koyu İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu ile Selman mezrasındaki Pamukpınar İlkokulu oldu. Fedakar oğretmenler beraberlerindeki oğrencilerin de desteğiyle gun boyu suren calışma ile iki okulun sıvasını yaptı, elektrik tesisatını yeniledi, masa, dolap ve sıraları ile catısını onardı.
Ekipte yer alan elektrik teknikeri Ceren Aksuy, AA muhabirine yaptığı acıklamada, koy oğrencilerinin eğitim gorduğu okullarda eksikleri gidermek icin yola cıktıklarını soyledi. Oğrencilerin ne şartlarda eğitim gorduklerini anlayıp onlara yardımcı olmak istediklerini ifade eden Aksuy, ara tatilde başladıkları calışmayı gonulluluk esasıyla surdureceklerini belirtti.
İnşallah daha iyi eğitim gormelerini sağlayacağız"
Elektrik Teknik Bolumu Şefi Sait Turan da oğrencilerin kış mevsiminin gelmesiyle daha sıcak bir ortam da ders gormelerini sağlamak icin ellerinden gelen cabayı gosterdiklerini soyledi.
Boş zamanlarında belirledikleri okulların onarımını yaptıklarına işaret eden Sait, "Kendi imkanlarımızla oğretmenler olarak okulların catısını ve elektrik tesisatını yeniledik, mobilyalardaki eksikleri giderdik. Bu cocukların iyi eğitim alması icin okulların elektrik, mobilya ve fiziki şartlarını daha iyi hale getirmek istiyoruz. Bu tur okullardaki eksiklilerin giderilmesi icin elimizden geleni yapmaya hazırız. Bize ulaştıkları takdirde oğretmenler olarak tatilde ve boş zamanlarımızda okulları daha iyi hale getirebiliriz." diye konuştu.
"Okulumuz daha modern hale geldi"

Selman Mezrası Pamukpınar İlkokulu Muduru Fatma Aytaş, okulun fiziki şartlarının iyileştirilmesinin oğretmenler, oğrenciler ve veliler uzerinde olumlu bir etki sağlayacağını belirtti.
Aytaş, oğrencilerin bir arada ders gorduğunu, bunun da bazı zorluklara neden olduğunu ifade ederek "Okulumuzda sınıflardan bağımsız akıl ve zeka oyunlarını kullanabileceğimiz, cocuklara eğitim oğretim adına daha da faydalı olabileceğimiz bir bolum istiyorduk. İki sınıfımıza duvar oruldu. Daha once buyuk ama kullanışsız iki sınıfımız vardı. Şu anda cok guzel ve kullanışlı 4 sınıf elde ettik." dedi.
Okulun 13 yıl once yapılan elektrik tesisatının onarıldığını dile getiren Aytaş, okuldaki bircok eksiğin giderilmiş olduğunu aktardı. Aytaş, "Okulumuz daha modern, eğitim ve oğretimi daha ust seviyeye taşıyacak bir hale geldi." dedi.
"Oğrencilerimiz adına teşekkur ediyoruz"
Ergani İlce Milli Eğitim Muduru Mustafa Kacmaz, goreve başladıkları gunden bu yana butun koy okullarını gezerek var olan eksiklerini tamamladıklarını soyledi.

Yaklaşık 27 koy okulun eksikliklerinin giderildiğini anlatan Kacmaz, şunları kaydetti:
"Eksik kalan birkac okulumuz icin Diyarbakır Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinin başlattığı projeyi duyduk. Sonra kendileriyle iletişime gectik. Arkadaşlar da bu kalan birkac okulumuzun onarımını ustlendiler. Oğrencilerimiz adına onlara teşekkur ediyoruz. Ara tatilde olmamıza rağmen oğretmenlerimiz kalemlerini bırakıp ellerine fırca, mala ve kurek alarak okulları daha guzel hale getirmeye calışıyorlar."