Cumhurbaşkanlığı, Turkiye'de eğitim kalitesini arttırmak icin hem oğretmenleri hem de oğrencileri ilgilendiren ilk raporunu hazırladı Turkiye Gazetesi'nden Damla Peker'in haberine gore; Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Oğretim Politikaları Kurulu'nun hazırladığı eğitim sistemine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Politika Belgesi Taslağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu.
Taslak raporda iki onemli başlık yer alıyor. "Ortaoğretim ve Yuksekoğretime Geciş Sistemi"ne ilişkin başlıkta Turkiye'de eğitim kademesinden liselere gecişte sınav stresine azaltacak ve fırsat eşitliği sağlayacak bir sistemin oluşturulması onerildi. Liselerden universitelere gecişte ise yalnızca test sorularından oluşan sınavlar yerine, oğrencinin okulda oğrendiklerinin onemini pekiştiren ve gelişimini destekleyen bir geciş modeli oluşturulması gerektiği ifade edildi.
Diğer bir başlık ise "Oğretmenlik Mesleği ve Eğitim Kurumu Yoneticiliği" oldu. Raporda Turkiye'de eğitim-oğretim kalitesinin artırılmasına yonelik politikalar yer aldı. Bu kapsamda oğretmenlerin yetiştirilmesi, mesleğe kabulu, mesleki gelişimleri, kariyer basamaklarına yukseltecek adımlar ile mali haklarına ilişkin oneriler bulunuyor.
Ayrıca, eğitim kurumu yoneticiliğine ilişkin oneriler arasında yoneticiliğin profesyonelleşmesi, yoneticiliğin profesyonelleşmesi, onların atama bicimleri, gorev ve sureleri ile mali haklarına ilişkin maddeler yer alıyor.