Bundan 10 yıl once gecirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum halde hayatını surduren İngilizce oğretmeni Ahmet Toksal, Afyonkarahisar'da cok sevdiği oğretmenlik mesleğini hicbir engel tanımadan buyuk bir aşkla surduruyor Bundan 10 yıl once gecirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum halde hayatını surduren İngilizce oğretmeni Ahmet Toksal, Afyonkarahisar'da cok sevdiği oğretmenlik mesleğini hicbir engel tanımadan buyuk bir aşkla surduruyor.
Afyonkarahisar'da 15 yıldır İngilizce oğretmenliği yapan Ahmet Toksal, 2008 yılında gecirdiği kaza sonrası felc oldu. Felc nedeniyle hayatının geri kalan kısmını tekerlekli sandalyeye mahkum halde gecirmek zorunda kalan Toksal, severek ve buyuk bir aşkla yaptığı oğretmenlik mesleğini bırakmayarak bir an olsun oğrencilerinden ayrı kalamadı. Yaklaşık 10 yıldır akulu sandalye ile okula gelip giden İngilizce oğretmeni Toksal, Afyonkarahisar TOKİ Mevlana Ortaokulu'nda diğer oğretmen ve oğrencilerin yardımı ile dersliklere girerek eğitim veriyor.
"Bununla yaşamayı oğrendim"
2008 yılında bir trafik kazası sonucunda omurilik felclisi olduğunu ve tekerlekli sandalyeyle hayatımı idam ettirdiğini belirten İngilizce oğretmeni Ahmet Toksal, zamanla bununla yaşamayı oğrendiğini kaydetti. Toksal, "Alıştım şu anda hicbir sıkıntı cekmiyorum. Ulkemizde bircok alanda olduğu gibi engelliler icin de kolaylıklar ve gelişmeler yapıldı. Ozellikle erişim konusunda, erişilebilirlik konusunda guzel gelişmeler var ulkemizde şuanda. Okullarımızın bina yapısı engellilere uygun olarak dizayn ediliyor artık. Gerek rampalar, gerekse engelli asansorlerimiz var. Sabahleyin okula geldiğim zaman yardımcı oluyor arkadaşlarda sağ olsunlar. Engelli asansorumuz var, onunla okula cıkıyorum. Sınıfta hicbir zorluk cekmiyorum. Oğrencilerim hem bana yardımcı oluyorlar, hem bana alıştılar artık. Dolayısıyla bu konuda hicbir sıkıntı cekmiyorum. Yaklaşık 10 senedir bu şekilde derslerime devam ediyorum" diye konuştu.
"Başka bir meslek yapar mısınız deselerdi sadece oğretmenliği tercih ederdim"
Oğretmenliğin ozveri isteyen bir meslek olduğuna dikkat ceken Toksal, oğretmenlikten başka bir mesleği hicbir zaman duşunmediğini kaydetti. Toksal şu ifadelere yer verdi:
"Teknolojik olarak bircok alt yapıya sahip olduğumuz icin sınıflarımızda, akıllı tahtalar vs. olsun cok fazla sıkıntı yaşamadım. Daha oncesinden de şimdi de gayet başarılı bir şekilde devam ettiğime inanıyorum. Kutsal bir meslek herkesin bildiği gibi. Gercekten oğretmenlik cok onemli bir meslek. Ozveri isteyen bir meslek. Buradan bizi yetiştiren butun oğretmenlerimize, hocalarımıza da saygılar sunuyorum, ellerinden opuyorum onların. Hepsinin bizim uzerimizde cok emeği vardır. Oğretmenlik mesleği; bana başka bir meslek yapar mısınız deselerdi herhalde sadece oğretmenliği tercih ederdim başka meslek duşunmezdim."