Aşkale Merdiven koyunde mesleğe başlayan ciceği burnunda oğretmenler, okulu guzelleştirmek ve cocuklara okulu sevdirmek icin cıvıl cıvıl bir eğitim yuvası oluşturdu. Okulu yeniden boyayan, Ataturk'un silueti ve Turk bayraklı motiflerle duvarları susleyen oğretmenler, okulun yanındaki alanı da ara tatilden bir sure once cocuklar icin spor sahası yaptı Erzurum'un Aşkale ilcesine bağlı Merdiven koyundeki okulda gorev yapan ve mesleğe ilk adımı burada atan ciceği burnundaki genc oğretmenler, okulu cıvıl cıvıl bir eğitim yuvasına donuşturdu.
Oğrencilerin ara tatilde olmasını fırsat bilerek, okulu baştan aşağı yeniden boyayan oğretmenler, Ataturk'un silueti ile Turk bayraklı motiflerle duvarlı susleyip, okulun her yerini temizleyerek yeni doneme hazırladı.
Okulun yanındaki taşlık ve eğimli alanı iş makineleriyle duzelttiren oğretmenler, oğrencilerin sportif faaliyetlere yonlendirilmesini sağlamak icin ara tatilden bir sure once burada saha yaptı.
Sosyal bilimler oğretmeni Mustafa Atalay, AA muhabirine yaptığı acıklamada, el birliği ile oğrencilere renkli bir eğitim yuvası oluşturduklarını aktardı.
Kendisi gibi oğretmenlik mesleğine gonul veren arkadaşlarıyla aynı koyde gorev yapmanın gururunu yaşadığını belirten Atalay, "Doğu ve Guney Doğu Anadolu Bolgesi'nde bircok koy okulunda bizler gibi ozveriyle oğrenciler icin cabalayan oğretmenler var. Bizler onlar gibi oğrencilerimizin eğitim hayatına katkı sunmak istiyoruz. Okulumuz yeni doneme rengarenk girecek" dedi.
- "Bizler onların hem anne hem babası gibiyiz"
Matematik oğretmeni Neslihan Arslan ise okulda gorevli 10 oğretmen arkadaşıyla yaptıkları boya badana ve temizlik işlerinin kendilerini yormadığını soyledi.
Koy okulunda gorev yapmanın zor olduğunu fakat cocuklar icin ellerinden gelen gayreti gosterdiklerini ifade eden Arslan, şoyle konuştu:
"Oğretmenlik mesleği sadece derslerle sınırlı ve 'derse girdik işimiz bitti' diyeceğimiz bir branş veya meslek değildir. Okul oğrencilerin ikinci ailesidir. Bizler onların hem anne hem babası gibiyiz. Tek amacımız, okulu onlara sevdirmek, onları mutlu etmek. Onlara guzel bir ortam hazırlamak icin burada okulu yeniden boyuyoruz. Bulunduğumuz ortamı guzelleştirmek icin calışıyoruz. Umarım tatil bitince onlar da yenilenmiş okullarının bu guzel haliyle mutlu olurlar."
- "Oğrencileri icin tepeyi yıktırıp saha yaptı"
Okulun beden eğitimi oğretmeni Yasin Sepil de oğretmen arkadaşlarıyla okulu yeniden dizayn ettiklerini soyledi.
Cocukların hayallerini gerceğe donuşturduklerini vurgulayan Sepil, şunları kaydetti:
"Okulun yanındaki taşlık bir tepe vardı. Orayı futbol sahasına cevirdik. Koy cocuklarımızı, bir sure once kamp icin Erzurum'da bulunan bazı unlu futbolcularla tanıştırıp, hayallerini gerceğe donuşturduk. Biz onların sadece hayallerine dokunmadık, okulu mutlu olabilecekleri sıcak bir yuva haline getirdik. Sportif muzikal ve sosyal alanda oğrencilerimizi geliştirmek, derslerinin yanı sıra donanımlı bireyler olmasını sağlamaya calıştık. Cıvıl cıvıl renkli ve onlara daha cazip gelecek bir eğitim oğretim donemi hazırlamaya calıştık."