Diyarbakır Valisi ve Buyukşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Guzeloğlu, 24 Kasım Oğretmenler Gunu, etkinliğinde yaptığı konuşmada 100 başarılı oğretmeni yurt dışı tatiliyle odullendireceklerini soyledi. Diyarbakır'da 24 Kasım Oğretmenler Gunu kutlamaları kapsamında oğretmenevinde toren duzenlendi. Vali ve Buyukşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Guzeloğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Fatih Kılıc, İl Emniyet Muduru Şukru Yaman ile İl Milli Eğitim Muduru Feysel Taşcıer, oğretmenler ve oğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali ve Buyukşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Guzeloğlu, oğretmenlere yurt dışı tatil mujdesi verdi. Vali Guzeloğlu, Valilik ve Buyukşehir Belediyesi olarak tum imkanlarını oncelikli olarak eğitime tahsis ettiklerini ifade ederek, oğrencilerin ucretsiz deneme sınavlarına yapacakları imkanı oluşturacaklarını soyledi. Vali Guzeloğlu, "Eğitim materyallerinden başlayarak okullarda nitelik anlamda değişime cok buyuk bir kaynak sağlayacağız. Bu değişimde en buyuk emeği sarf edecek değerli oğretmenlerimizin bir odulu hak ettiğini duşunuyorum. Buyukşehir Belediyesi olarak kriterleri İl Milli Eğitim Mudurluğumuzce belirlenecek başarıları 100 oğretmenimizi yurt dışı tatiliyle odullendireceğiz" dedi.
Etkinlik, yeni atanan oğretmenlerin yemin toreni ve guzel sanatlar lisesi muzik korosunun seslendirdiği eserlerin ardından son buldu.