Aralarında docent, doktor oğretim uyesi ve araştırma gorevlilerinin yer aldığı "Akademik Koro", 24 Kasım Oğretmenler Gunu nedeniyle birbirinden guzel eserleri oğretmenler icin seslendirdi Kastamonu Universitesinde akademisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu koro, 24 Kasım Oğretmenler Gunu nedeniyle konser verdi.
Universite ile Milli Eğitim Mudurluğunce Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda duzenlenen programda, docent, doktor oğretim uyesi ve araştırma gorevlilerinden oluşan "Akademik Koro", Turk Halk Muziği eserlerini seslendirdi.
Oğretmenler Gunu dolayısıyla Guzel Sanatlar Lisesi oğretmenlerinin de katıldığı koronun konserine ilgi gosteren davetliler, seslendirilen turkuler eşliğine keyifli anlar yaşadı.
Kastamonu Universitesi Guzel Sanatlar ve Tasarım Fakultesi Muzik Bilimleri Bolum Başkanı ve Koro Şefi Doc. Dr. Sıtkı Akarsu, koronun 2018'de fedakar hocaların emekleriyle kurulduğunu soyledi.
Koronun oluşumunda akademisyenlerin buyuk emeğinin olduğunu ifade eden Akarsu, "Yoğun calışmalarının, programlarının arasında buna zaman ayırmaları Kastamonu Universitesinin kulturel ve sosyal etkinliklerinin vizyonu acısından da onem taşıyor. Tum oğretmenlerimizin oğretmenler gununu kutluyorum. Bu kutsal meslekte onlara sağlık, huzur, mutluluk dolu nice yıllar diliyorum." diye konuştu.
Konserin gerceklemesinde İl Milli Eğitim Mudurluğu ile Guzel Sanatlar Lisesi idaresi ve oğretmenlerinin buyuk emeğinin olduğunu aktaran Akarsu, seslendirdikleri eserleri, hayatını kaybeden oğretmenlere armağan ettiklerini belirtti.
Konseri, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Milli Eğitim Muduru Cengiz Bahcacıoğlu, akademisyenler, oğretmenler ve oğrenciler dinledi.