Antalya'nın Kumluca ilcesinde 7 arkadaş, ilkokul oğretmenlerini, 24 Kasım Oğretmenler Gunu dolayısıyla okul yıllarında olduğu gibi siyah onluk giyip, beyaz yaka takarak ziyaret etti Antalya'nın Kumluca ilcesinde 7 arkadaş, kendilerine 32 yıl once ilkokulda eğitim veren iki oğretmeni, o yıllarda olduğu gibi siyah onluk ve beyaz yaka takarak ziyaret etti.
Mavikent Mahallesi Canakcı İlkokulunda 1982-1987 yıllarında eğitim goren 7 kişi, 24 Kasım Oğretmenler Gunu dolayısıyla o yıllarda kendilerine oğretmenlik yapan iki eğitimciye ziyarette bulundu.
Aralarında oğretmen, ziraat muhendisi, iş adamı da olan arkadaşların ozel diktirdikleri, o yıllarda oğrenciler tarafından giyilen siyah onluk ve beyaz yakayla gercekleştirdikleri ziyaret duygusal anlara sahne oldu.
Emekli oğretmen Fettah Kabadayı, 32 yıl once eğitim verdiği ilkokul oğrencilerini siyah onluk ve beyaz yakayla karşısında gorunce şaşkınlık yaşadı. Oğrencileriyle okul yıllarını hatırlayan Kabadayı, oğretmenlik hayatı ve sonrasında ilk defa boyle anlamlı ve farklı bir surprizle karşılaştığını ve mutlu olduğunu soyledi.
80 yaşındaki emekli oğretmen Ali Demir ise siyah onlukleriyle ziyaretine gelen oğrencilerini gormesi uzerine duygusal anlar yaşadı. Okul yıllarındaki oğrencilerinin vefasından dolayı cok mutlu olduğunu anlatan Demir, yıllar gecse de oğrencileri ve aileleriyle goruşmeye devam ettiğini soyledi.
Demir, "Oğrencilerimin buraya gelmesi, ziyaretleri beni buyuk duygulandırdı. Oğrencilerimden cok memnunum, cok mutlu oldum. Siyah onluk giymeleri, beyaz yaka takmaları apayrı bir guzellik verdi. Bana oğretmenlik yıllarımı hatırlattı. Ozel olarak hazırlanmışlar, yıllar sonra oğrenci olarak karşıma cıktılar, sağ olsunlar." dedi.
Arkadaşları adına konuşan, kendisi de edebiyat oğretmeni olan Muhsin Kavalcı, her yıl Oğretmenler Gunu'nde oğretmenlerinin gunlerini kutladıklarını ama bilinenin dışına cıkarak bu yıl okul yıllarında olduğu gibi siyah onluk, beyaz yaka takarak oğretmenlerini ziyaret etmek istediklerini ifade etti.
Okul yıllarından sonra da arkadaşlıkları devam eden 7 kişi bir araya gelerek organizasyon yaptıklarını aktaran Kavalcı, şoyle konuştu:
"32 yıl oldu ilkokulu bitireli. Tekrar o gunleri yaşamak istedik oğretmenimizle. Guzel bir duygu, biz tekrar o gunleri yaşadık. Biz koyde okuduk, koyde yaşadık. O gunler guzel gunlerdi. Tekrar hem biz o gunleri yaşamak hem de oğretmenlerimize yaşatmak istedik."
Kendisinin de edebiyat oğretmenliği yaptığına işaret eden Kavalcı, oğrenciliğin daha guzel olduğunu ve vefalı olmak gerektiğini dile getirdi.
İnsanların bircok değerini kaybettiği soyleyen Kavalcı, "Bazı değerlerimize sahip cıkmamız gerekiyor. Bizlerin bugunlere gelmesinde oğretmenlerimizin buyuk emeği var. Ben buradan bir kez daha tum oğretmenlerin Oğretmenler Gunu'nu kutluyorum." diye konuştu.