Adana'da 11 yaşındaki otizmli cocuğu sınıfına alarak diğer oğrencilerle kaynaşmasını sağlayan sınıf oğretmeni Ummubahar Arı'ya, Oğretmenler Gunu dolayısıyla surpriz kutlama programı yapıldı Adana'da 11 yaşındaki otizmli Yağmur Emek'i sınıfına alarak diğer oğrencilerle kaynaşmasını sağlayan ve onu cocuğu gibi seven sınıf oğretmeni Ummubahar Arı'ya surpriz bir Oğretmenler Gunu kutlaması yapıldı.
Otizmli Yağmur'un anne ve babasıyla oğrenci ve oğretmenler tarafından hazırlanan etkinlikte 8 yıllık sınıf oğretmeni Ummubahar Arı, Şakirpaşa Milli Mensucat İlkokulu bahcesinde ciceklerle karşılandı.
Daha sonra Ummubahar Arı, okulun cok amaclı salonunda kendisi icin hazırlanmış pastayı kesti, ardından oğrencilerin seslendirdiği şarkıları dinledi.
Otizmli Yağmur da oğretmeni icin şarkılar soyledi, onun elinden pasta yedi.
Hazırlanan kutlama programının kendisi icin cok buyuk surpriz olduğunu ifade eden Ummubahar Arı, hayatı boyunca unutamayacağı bir Oğretmenler Gunu yaşadığını soyledi.
Oğretmenlik hayatı boyunca ilk kez otizmli bir oğrencisi olduğunu kaydeden Arı, "Yağmur, bence bu hayattaki en guzel şans oldu benim icin. Yeryuzunde bir melekle tanışmış gibi hissediyorum. Oğrencilerim icin de farklı bir deneyim oldu. Yağmur'u o kadar buyuk bir sevgi ve ilgiyle kabul ettiler ki inanamadım. Bugun yapılan bu program da beni ayrıca mutlu etti ve duygulandırdı." diye konuştu.
Yağmur ilk geldiğinde ona nasıl davranacağını bilemediğini ifade eden Arı, ilk teneffuste hemen otizmli birine nasıl yaklaşılmasıyla ilgili internetten araştırmalar yaptığını anlattı.
Otizmle ilgili kitaplar okuduğunu, filmler izlediğini belirten Arı, Yağmur'un kendisi ve oğrencileri icin cok buyuk bir hediye olduğunu soyledi.
Yağmur'un annesi Aysel Emek de 3 cocuğundan biri olan Yağmur'a 1,5 yaşında otizm teşhisi konduğunu kaydetti.
Yağmur'un bugune kadar hic kaynaştırma sınıfında eğitim almadığını dile getiren Emek, şoyle devam etti:
"Daha once okul kurallarını oğrenmesi icin ozel alt sınıfta okudu. Ancak okuduğu okul, kendisini kaynaştırma sınıfı icin uygun gormedi. Biz de kızımızı Milli Mensucat İlkokuluna getirdik. Ummubahar hocam, kızımda takıntılar ve sıkıntılar olmasına ve hic otizmli oğrencisi olmamasına rağmen onu baş tacı etti ve sınıfına kabul etti. Onun sayesinde kızım bircok takıntısını ve sıkıntısını yenmeyi başardı."