VAN'da, ilk gorev yeri olan Kocguden İlkokulu'nda hem mudur hem de oğretmen olarak calışan Esra Diribaş (26), okulun temizliğini yapmasının yanı sıra, kış aylarında odun kırıp, soba yakarak oğrencilerini sıcak bir ortamda geleceğe hazırlıyor. VAN'da, ilk gorev yeri olan Kocguden İlkokulu'nda hem mudur hem de oğretmen olarak calışan Esra Diribaş (26), okulun temizliğini yapmasının yanı sıra, kış aylarında odun kırıp, soba yakarak oğrencilerini sıcak bir ortamda geleceğe hazırlıyor.
Van'ın Gurpınar ilcesine 70 kilometre uzaklıkta bulunan 400 nufuslu ve 36 oğrencisi bulunan Kocguden İlkokulu'na gelen Esra Diribaş, iki yıldır mahalle ilkokulunda gorev yapıyor. İlk gorev yeri olan okulunda hem yetkili mudur, hem oğretmen olarak calışan Diribaş, oğrencileri uşumesin diye baltayla odun kırıp, soba yakıyor. Oğrencilerini sıcak bir ortamda geleceğe hazırlayan Diribaş, her gun erken geldiği okulda sobayı yaktıktan sonra oğrencilerini bekliyor. Okula gelen minik oğrenciler, Esra oğretmenin yaktığı sobanın etrafında ısındıktan sonra yerlerine oturup dersbaşı yapıyor.
'ODUN KIRIP, SOBA YAKMAYI BURADA OĞRENDİM'
Diribaş, universiteden mezun olduktan sonra ilk defa geldiği Van'ın Gurpınar ilcesindeki mahallede alışılmadık bir yaşam tarzıyla karşılaştığını belirterek, Burası ilk gorev yerim. Manisalıyım. Eşim Doğubayazıt?ta oğretmen. Trakya Universitesi Eğitim Fakultesi'nde tanıştık ve gectiğimiz yaz ayında evlendik. 2017'de mezun oldum. Tercih dışı geldim. Benim icin surpriz oldu. Kafamda cok soru vardı. Acaba nasıl bir yer, ne yapacağım, nasıl edeceğim diye. Buraya geldikten sonra alıştım. Her şey yoluna giriyor bir şekilde. İlk geldiğimde cok zorlandım. Cunku Manisa sıcak bir yer. Burası cok soğuk. Omrumde hic bu kadar kar gormemiştim.Geven nedir, tezek nedir bilmiyordum. Odun kırmayı , soba yakmayı burada oğrendim. Her gun okula erken gelerek, odunları kırıp sobayı yakıyorum. Sonra da derslere başlıyoruz. Her gun bu şekilde devam ediyor dedi.
'COCUKLAR BENİ GORDUKLERİNDE SARILIYOR'
Her sabah cocukların kendisine sarıldığını anlatan oğretmen Diribaş, Mutlu oluyorum. Sobada ısınmış oluyorlar. Bir gunum cocuklarla bol bol okuma, yazma etkinliği yaparak geciyor. Dışarıda oyun oynuyoruz. Buradaki vatandaşlar da sağ olsunlar okulda herhangi bir tadilat işi olduğunda bize yardımcı oluyorlar. Anneler de ekmek sut, otlu peynir gonderiyorlar. Teşekkur ediyorum diye konuştu.
'SICAK ORTAMDA GELECEĞE HAZIRLANIYORUZ'
Mutlu bir şekilde okula gelen oğrenciler, Sabah okula geldiğimizde oğretmenimiz sobayı yakıyor. Sınıfımız sıcacık oluyor. Bizi sıcak bir ortamda geleceğe hazırlayan oğretmenimize teşekkur ediyoruz. Oğretmenimizi cok seviyoruz dedi.