Bayburt'ta, Milli İrade Anadolu Lisesi'nde gorev yapan Turk Dili ve Edebiyatı Oğretmeni Muharrem Daştan, oğrencilerin edebiyatla ic ice olması icin 3 yıldır hayalini kurduğu 'Edebiyat Sokağı' projesini hayatiyete gecirdi Bayburt'ta, Milli İrade Anadolu Lisesi'nde gorev yapan Turk Dili ve Edebiyatı Oğretmeni Muharrem Daştan, oğrencilerin edebiyatla ic ice olması icin 3 yıldır hayalini kurduğu 'Edebiyat Sokağı' projesini hayatiyete gecirdi.
1 yıllık calışmanın ardından okulun birinci katının koridor duvarlarına ve merdivenlerine 'Divan, Tanzimat, Servet-i Funun, Cağdaş Turk Dunyası ile Batı Edebiyatı' gibi donem ve toplulukların birbirinden guzel ornekleri işlendi. Ceşitli şair ve yazarların fotoğrafları, şiirleri, edebi kişilikleri ve sozlerinin yazılı olduğu materyaller duvarlara asıldı. Okulun koridoru, tavan resimleri, levhalar, banklar, cicekler ve sokak lambalarıyla donatıldı, bir koşesine de kitaplıklar yerleştirildi, 'Kitap Okuma Koşesi' oluşturuldu. Projenin maliyeti ise 'Bal Gibi' adı altında yayımlanan derginin satışından elde edilen gelirle karşılandı.
Oğrencilere edebiyatı sevdirmeyi amacladığını anlatan Muharrem Daştan, "3 yıldır bu proje benim hayalimdi. Gecen sene cıkardığımız 'Bal Gibi' adlı okul dergisinden elde ettiğimiz gelirle ve okulumuzun da katkılarıyla bu eğitim-oğretim yılında 'Edebiyat Sokağı'nı actık. Tek amacımız; oğrencilere edebiyatı sevdirmek ve onlara ilham kaynağı oluşturmak. Oğrencilerimiz, bu sokak sayesinde Yuksekoğretim Kurumları Sınavı'nda karşılarına cıkabilecek yuzlerce edebiyat ve Turkce sorusunu yapabilecek. Bu proje Bayburt'ta bir ilk oldu ve umarım butun okullara da ornek olur. Ayrıca okulun diğer koridorlarında da tarih sokağı, coğrafya sokağı, fen bilimleri sokağı olmasını temenni ediyorum. Oğrencilerimiz de projeden oldukca memnunlar. Guzel geri donuşler alıyoruz" dedi.
Proje sayesinde edebiyatla ic ice olduklarını belirten oğrenciler ise oğretmenlerine teşekkur etti.