İzmir'de, 4'uncu sınıf oğrencisi S.S.'nin babası Hakan S.'nin, kızının başına kitapla vurduğu iddiasıyla kadın oğretmen G.B.'den şikayetci olmasının ardından, veliler oğretmene destek olmak icin okulun onunde toplanıp basın acıklaması yaptı. Oğrenciler de ellerinde dovizleriyle oğretmenlerini savundu. İzmir'de, 4'uncu sınıf oğrencisi S.S.'nin babası Hakan S.'nin, kızının başına kitapla vurduğu iddiasıyla kadın oğretmen G.B.'den şikayetci olmasının ardından, veliler oğretmene destek olmak icin okulun onunde toplanıp basın acıklaması yaptı. Oğrenciler de ellerinde dovizleriyle oğretmenlerini savundu.
Mustafa Urcan İlkokulu 4'uncu sınıfta okuyan S.S.'nin babası Hakan S., sınıf oğretmeni G.B. hakkında, cuma gunu Yeşilyurt Polis Merkezi Amirliği'nde şikayetci oldu. Baba Hakan S., Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden darp raporu aldıklarını soyleyerek, Kızımın kafasına, İngilizce kitabını evde unuttuğunu soylediği icin sinirlenip, kitapla vurmuş. Bugun okuldan haber geldi, kızımı ambulansla hastaneye kaldırmışlar. Sucu sadece kitabı evde unutmakmış. Buraya geldik ve oğretmen hakkında şikayetci olduk dedi. Bunun uzerine, sınıftaki diğer veliler de, oğretmen G.B.'ye destek olmak icin, bugun saat 13.00'da, Mustafa Urcan İlkokulu onunde bir araya geldi. Oğrenciler de, ellerinde, 'Oğretmenime dokunma', 'Benim oğretmenim fedakar, merhametli, iyi kalplidir', 'G.B.'nin oğrencisiyim ve bundan gurur duyuyorum', 'Benim oğretmenim yalancı değil' dovizleriyle, oğretmenlerini savundu. Basın acıklamasını okuyan veli Nilhan Dağdelen, oğretmen G.B.'nin bir iftiraya maruz kaldığını belirterek, şoyle dedi
En kotu gununde, sesi cıkmayacak kadar hasta oluğunda bile derse gelen, desteği ile velileri de hic yalnız bırakmayan biridir G. oğretmen. Kimimiz buraya İzmir'in bir ucundan geldi. Cuku kimimiz yuvasının tum sırlarını evladı icin G. oğretmenle paylaştı, kimi calıştığı icin yavrusunun ateşini G. oğretmenden oğrendi. Bu guzellikleri ve iyilikleri inkar edebilir miyiz İngilizce kitabını getirmediği icin cocuğunun darp edildiğini iddia eden veli bilsin ki, İngilizce dersi veren oğretmenimiz zaten G. hocamız değil. İngilizce dersinin olduğu gun de olayın meydana geldiği Cuma gunu değil, bir onceki Cuma gunudur. Tum iddialar, hayatın normal akışına uymuyor. Hakkında bu kadar şikayet dilekcesi verdiğiniz, taciz ettiğiniz ve hatta darp ettiğiniz oğretmenin, 3 bucuk yıldır kendi iradenizle velisi olduğunu hatırlatmak isteriz. Bizler, vatanına, bayrağına, oğretmenine, buyuklerine, arkadaşlarına once saygı, ayağının dibindeki kediye, boceğe bile sevgiyle yaklaşan insanlar olarak G. oğretmenimizin her daim yanında olacağız.
Veliler, basın acıklamasının okunmasının ardından dağıldı.