İzmir'de Hakan S.'nin, 4'uncu sınıf oğrencisi olan kızı S.S.'nin başına kitapla vurduğu iddiasıyla şikayetci olduğu oğretmen G.B. hakkında, bir başka oğrenciye hakaret ettiği iddiasıyla acılan davanın ilk duruşması goruldu. İlkokulda sınıf oğretmenliği yapan G.B. hakkındaki iddialar, sınıfı ikiye boldu. 4'uncu sınıfta okuyan S.S.'nin babası Hakan S., sınıf oğretmeni G.B. hakkında, kızının kafasına İngilizce kitabını evde unuttuğu gerekcesiyle kitapla vurduğu iddiasıyla, cuma gunu Yeşilyurt Polis Merkezi Amirliği'nde şikayetci oldu. Bunun uzerine, sınıftaki diğer veliler de oğretmen G.B.'ye destek olmak icin, dun saat 13.00'te, Mustafa Urcan İlkokulu onunde bir araya geldi. Oğrenciler de ellerinde, 'Oğretmenime dokunma', 'Benim oğretmenim fedakar, merhametli, iyi kalplidir', 'G.B.'nin oğrencisiyim ve bundan gurur duyuyorum', 'Benim oğretmenim yalancı değil' dovizleriyle, oğretmenlerini savundu. Velilerden Nilhan Dağdelen, grup adına basın acıklaması okuyarak oğretmen G.B.'nin sucsuz olduğunu soyledi.
TANIK VE MUŞTEKİLER KONUŞTU
Ote yandan oğretmen G.B. hakkında, İzmir 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde, oğrencilerden T.N.Ş. adlı erkek cocuğuna hakaret ettiği gerekcesiyle acılan davanın ilk duruşması da bugun goruldu. Duruşmada soz alan T.N.Ş.'nin annesi G.Ş., soz konusu oğretmenin oğluna, "Geberesice, bir gidemedin şu okuldan. Sıraya kapan ve kafanı kaldırma" dediğini soyledi. Duruşmada, kafasına kitapla vurulduğu iddia edilen kız oğrenci S.S.'nin annesi G.S. de dinlendi. G.S., "Kızım bana, oğretmenin T.N.Ş.'ye, 'Geberesice, senin nefes almaya hakkın yok. Bir def olup gidemedin bu okuldan' dediğini soyledi" dedi.
İfadelerin ardından hakim, duruşmayı erteledi.
'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'
Anne G.Ş., duruşmanın ardından adliye onunde acıklama yaptı. Başına kitapla vurulduğu iddia edilen S.S.'nin annesi G.S.'nin de yanından ayrılmayarak destek verdiği G.Ş., "Ben hic yalan atmadım, şiddet yuzunden karakola başvuran diğer veli arkadaşlarımın da yalan atmadığını biliyorum. Bu ilk değil. Bizler ne yaşadıysak, hepsi bu devletin kurumları tarafından belgeli. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.