7 yıl once gecirdiği trafik kazasında felc olup yurume ozelliğini kaybetmesine rağmen oğrencileri sayesinde hayata tutunan beden eğitimi oğretmeni Ramazan Sincar, oğrencilerinin teşvikiyle bir yıl once oynamaya başladığı masa tenisinde Turkiye ikincisi oldu. 7 yıl once gecirdiği trafik kazasında felc olup yurume ozelliğini kaybetmesine rağmen oğrencileri sayesinde hayata tutunan beden eğitimi oğretmeni Ramazan Sincar, oğrencilerinin teşvikiyle bir yıl once oynamaya başladığı masa tenisinde Turkiye ikincisi oldu.
30 Kasım1 Aralık 2019 tarihleri arasında Ankara'da duzenlenen Bedensel Engelliler Masa Tenisi Turkiye Şampiyonası'na 32 kulupten 121 sporcu katıldı. Altındağ Spor Salonu'nda gercekleşen turnuvada Bağcılar Belediyesi Genclik ve Engelliler Spor Kulubu sporcularından Murat Sincar da yer aldı. Aynı zamanda beden eğitimi oğretmeni olan Sincar, Class 3 kategorisinde bireyselde Turkiye ucuncusu, ciftlerde ise Turkiye ikincisi oldu. İki madalya bir kupa kazanan Sincar, başta Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Cağırıcı olmak uzere emeği olan herkese teşekkur etti.
"Amacım Turk Bayrağını dunya bayrakları arasında en yukseğe cıkarmak"
Başarısının arkasındaki en buyuk gucun oğrencileri olduğunu belirten Sincar, "Oğrencilerimi cok seviyorum. Masa tenisine de onlar sayesinde bir yıl once başladım. Bu surecte bana cok destek oldular. Neden olmasın deyip turnuvalara başvurdum ve bu noktaya geldik. Amacım milli takıma girmek ve ardından da dunya şampiyonu olarak Turk Bayrağını dunya bayrakları arasında en yukseğe cıkarmak" dedi.
Felc oldu pes etmedi
Ote yandan Ramazan Sincar'ın ornek başarı hikayesi 7 yıl once yaşanan trafik kazası ile başladı. Sincar, Dicle Universitesi Spor Akademisi Bolumu'nu bitirdikten sonra İstanbul Bahcelievler Kocasinan Lisesi'nde goreve başladı. Sincar, Samsun 19 Mayıs Universitesi Spor Akademileri Yuksek Okulu'nu dereceye girerek kazanan iki oğrencisine surpriz bir ziyaret yapmak istedi. Bir arkadaşıyla otomobille İstanbul'dan yola cıkan Sincar, Cankırı'da gecirdiği kazada felc olarak yurume ozelliğini kaybetti. Ancak umudunu kaybetmeyen Sincar, ailesi ve oğrencilerinin desteğiyle yaşama daha da sıkı sarıldı.