Siirt genelinde gorev yapan 4 bin 500 oğretmen, hazırlanan proje kapsamında eş zamanlı olarak oğrencilerinin evlerine misafir olup, aileleriyle vakit gecirdi. Siirt genelinde gorev yapan 4 bin 500 oğretmen, hazırlanan proje kapsamında eş zamanlı olarak oğrencilerinin evlerine misafir olup, aileleriyle vakit gecirdi.
Siirt Milli Eğitim Mudurluğu tarafından 'Veli ziyareti' projesi kapsamında aynı gun aynı saatte 4 bin 500 eve 4 bin 500 oğretmen ziyaret gercekleştirdi. Projenin ilk adımına onculuk eden Siirt Valisi Ali Fuat Atik, İl Milli Eğitim Muduru Deniz Edip ve beraberindeki oğretmenlerle 80. Yıl Ortaokulu oğrencisi olan Murat Timurtaş'ı evinde ziyaret etti.
Projesi kapsamında kent genelinde 4 bin 500 oğretmen, oğrencilerini evlerinde ziyaret ettiklerini soyleyen Milli Eğitim Muduru Deniz Edip, eve giden oğretmenler velilerle goruşerek hem onlarla yakından sohbet etme imkanı bulduklarını ve oğretmen, oğrenci ve veli arasındaki bağı guclendirmeyi amacladıklarını dile getirdi. Edip, "Siirt İl Milli Eğitim Mudurluğu olarak goreve başladığımızdan itibaren eğitim seferberliği adı altında bir proje oluşturduk. Bu projelerden bir tanesi de Siirt'te veli ziyareti adlı projemizdi. Bugun saat 19.00'da 4 bin 500 oğretmenimizle 4 bin 500 evi ziyaret edip kapılarını caldık. Buradaki amacımız oğrencilerimizin oğretmenlerini evlerinde gormesi oğretmen, oğrenci ve veli işbirliğini guclendirmek. Okul aile birliğini guclendirmek. Bu tarz calışmalarla velilere okul hakkında bilgi vermek. Bugun Vali Bey onculuğunde ilce kaymakamlarımız okul mudurlerimiz, şube mudurlerimiz, oğretmenlerimiz aynı anda aynı saatte hep beraber alanlara indik. Sağ olsunlar velilerimiz kapılarını actılar bize gonul kapılarını actılar ben teşekkur ediyorum. Bu projemiz hayırlara vesile olur inşallah" dedi.
Okul oğretmenlerinden Fatmanur Erdemci ise, "İngilizce oğretmeniyim. Murat Timurtaş'ın rehber oğretmeniyim. Muratla 3 yıldır beraberiz. Guzel vakit geciriyoruz. Cok uyum sağlayan bir cocuk herkes onu sınıfta da seviyor. Cok guzel bir proje cok memnun olduk. Gurur duyduk" diye konuştu.
Projeyi cok sevdiğini belirten bedensel engelli oğrenci Murat Timurtaş, Vali Bey ve oğretmenlerini evde gorduğu icin cok mutlu olduğunu belirtti. Timurtaş, "Vali Bey bana araba verdi. Maca goturecek diye soz vermişti. Cumartesi Alanya macına gideceğiz. Cok teşekkur ederim" dedi.