İzmir'in Bornova ilcesinde 6 Mart 2018'de GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgusu yaptığı sırada asker kacağı olduğu oğrenilen saldırganın bıcaklı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Mehmet Celik'in (47) adı, eşinin gorev yaptığı okula verildi. İzmir'in Bornova ilcesinde 6 Mart 2018'de GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgusu yaptığı sırada asker kacağı olduğu oğrenilen saldırganın bıcaklı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Mehmet Celik'in (47) adı, eşinin gorev yaptığı okula verildi. 3 yıldır Şehit Polis Mehmet Celik Ortaokulu'nda gorev yapan Aysun Celik (39), ilk zamanlar eşinin adını taşıyan tabelaya bakmakta zorlandığını, soranlara okul adını soyleyemediğini anlattı. Şimdi artık bakabildiğini ve eşiyle gurur duyduğunu belirten Celik, Okulumu once de cok seviyordum ama şimdi daha cok seviyorum dedi.
İzmir Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğu'nde gorevli polis memuru Mehmet Celik, 6 Mart 2018'de Bornova'da GBT sorgusu yaptığı sırada, asker kacağı saldırgan tarafından uğradığı bıcaklı saldırı sonucu şehit oldu. 17 yıllık evli ve iki cocuk babası Mehmet Celik, Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verildi. 25 yıllık polis memuru olan Mehmet Celik'in okul muduresi eşi Aysun Celik ile kızı Melike (16) ve oğlu Emir (6) Celik, babalarının yokluğuna alışmaya calışıyor. Celik ailesinin yaşadığı acıya ortak olmak isteyen veliler, oğrenciler ve oğretmenler ise Aysun Celik'in gorev yaptığı Karacaoğlan Mahallesi Ortaokulu'nun adının, 'Mehmet Celik' olması icin imza topladı. Daha sonra Milli Eğitim Mudurluğu'ne gerekli başvurular yapıldı. Başvuru kabul edildi ve Karacaoğlan Mahallesi Ortaokulu'nun adı, Şehit Polis Mehmet Celik Ortaokulu olarak değiştirildi. Şimdi şehit eşinin adını taşıyan okulda gorev yapan Aysun Celik, gururu ve huznu aynı anda yaşıyor.
OKULUN ADININ DEĞİŞTİRİLMESİ İCİN BAŞVURUDA BULUNMUŞ
Eşi şehit olmadan 2 ay once okulun adını değiştirmek icin başvuruda bulunduklarını anlatan Celik, Olaydan 2 ay once okulun adının değişmesi icin girişimim oldu. Okulumuz Yeşilova Mahallesi'nde ve adı Karacaoğlan Mahallesi Ortaokulu idi. Bu durum dolayı zaman zaman karışıklığa neden oluyordu. Coğu kişi Karacaoğlan Ortaokulu olarak biliyordu. Ben de okulda yer alan 'Mahallesi' ibaresinin kaldırması yonunde talepte bulundum. Fakat isim onerilmediği icin talep kabul edilmedi. Daha sonra bu olay gercekleşince eşimin adı verildi dedi. Okulun adının Şehit Polis Mehmet Celik Ortaokulu olarak değiştirilmesi icin imza toplayan veli, oğrenci ve oğretmenlerin bu durumu kendisine anlattığında, once şaşırdığını daha sonra mutlu olduğunu belirten Aysun Celik, O tarihten sonra veliler, oğretmenler ve oğrenciler imza toplayarak okulun adının değiştirilmesini istedi. Bana da sonradan bilgi verdiler. 'Biz boyle bir şey duşunduk ama ne duşursun, ne hissedersin' dediler. 'Gurur duyarım' dedim ifadelerini kullandı.
'İLK GUNLER TABELAYA BAKAMADIM'
Ancak okulun adının değişmesinin ardından bir sure cok zorlandığını anlatan Celik, şoyle dedi
İlk gunlerde cok zor oldu. Ozellikle tabelaya bakamadım. Surekli başım yerde iceri girdim. Sonra okulun adını uzun bir sure soyleyemedim. Telefonda bile sorduklarında, soyleyemedim. Artık soyleyebiliyorum. Okulun tabelasına bakabiliyorum. Evet, gurur duyuyorum. Acısı ile birlikte. Eşimin adını taşıyan bir okulda calışmak bana gurur veriyor. Zaten her zaman onunla gurur duydum. Beden olarak yanımda olmayabilir ama ben hep onu yanımda hissediyorum. Bir şekilde benimle. Farklı bir duydu. Butun gun buradayım. Cocuklarla vakit gecirmek bana cok iyi geliyor. Okulumu once de cok seviyordum ama şimdi daha cok seviyorum.
4 yıl once Tunceli'den İzmir'e geldiklerini soyleyen Celik, Biz İzmir'e 4 yıl once Tunceli'den geldik. 2 yıl Tunceli'de kaldık. Orada yureğim ağzımda beklerdim. Bir şey olacak korkusu ile sabaha kadar uyumazdım. Eşim kapıdan iceri girene kadar uyumazdım. Oradan geldik artık tehlikeyi atlattığımızı duşundum. Ama o olaydan sonra diken uzerindeyiz. Burada muthiş bir korku hissediyorum. Keşke bana o fırsatı verseler eski gunlerime geri donsem ve yeniden Tunceli'de yaşasam. Herkes oradan kacıyor ama burası bence cok daha tehlikeli. Celik, boynunda eşinin adını taşıyan kolyeyi ve yine eşinin isminin yer aldığı kunyeyi hic cıkarmıyor. Okuldaki bir sınıf kapısında, şehit polis memuru Mehmet Celik'in fotoğrafı ile ozgecmişi yer aldı. Aysun Celik, fotoğrafa her baktığında duygu dolu anlar yaşadığını anlattı.