Muş'ta oğretmenlik yapan Halil İbrahim Alagoz, doğaya olan ilgisi dolayısıyla boş zamanlarında Muş Ovası'ndaki sulak alanlarda gorulen kuş turlerini fotoğraflıyor Muş'ta gorev yapan fotoğraf tutkunu oğretmen Halil İbrahim Alagoz, bugune kadar Muş Ovası'ndaki sulak alanlarda 150 kuş turunu fotoğrafladı.
Turkiye'deki yuzlerce kuş turunden bircoğuna ev sahipliği yapan Muş Ovası'ndaki sulak alanlar, bolgede kuş gozlemcileri ve kuş fotoğrafcılarının en cok ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.
Kentteki 100. Yıl Zafer İmam Hatip Ortaokulunda Fen Bilgisi oğretmenliği yapan Alagoz de boş zamanlarında sulak alanlarının bulunduğu bolgede fotoğraf cekiyor.
Alagoz, AA muhabirine, fotoğrafcılığı cok sevdiğini, en guzel fotoğraf karelerini cekebilmek icin bazen saatlerce beklediğini soyledi.
Muş'un kuşların goc guzergahında bulunduğunu, bundan dolayı ozellikle bahar aylarında bolgede cok sayıda kuş turunun gozlemlendiğini belirten Alagoz, doğaya olan ilgisi dolayısıyla kuş fotoğraf cekmeyi sectiğini aktardı.
Uc yıldır kentte gorev yaptığını ve boş zamanlarında da fotoğraf cekimi icin sulak alanlara gittiğini anlatan Alagoz, şoyle konuştu:
"Burası kuş turleri bakımından oldukca zengin bir bolge. Bugune kadar yaklaşık 150 kuş turu gozlemleyip kayıt altına aldım. Fotoğrafladığım kuş turlerini Trakus isimli internet sitesine atıp yetkililere onaylatıyorum. Muş Ovası, nesli tehlike altında olan kuş turlerine de ev sahipliği yaptığı icin onemli. Yaban hayatına sahip cıkıp buraları koruyabilirsek bu kuşların nesillerini devam ettirmiş oluruz."
Kuşların ziyaretcilere eşsiz gorsel şolen sunduğunu vurgulayan Alagoz, sıcak bolgelere goc etmek icin hazırlık yapan sığırcıklarının dansını herkesin gormesi gerektiğini ifade etti.
Fotoğrafın kendisi icin bir tutku olduğunu dile getiren Alagoz, "Fotoğraflar kuşları olumsuzleştirir. Gunun ilk saatlerinde cekim yapacağım alanlara geliyor ve hazırlıklarımı yapıyorum. Sonra da en guzel fotoğrafları cekebilmek icin bekliyorum." dedi.