Hakkari'nin Yuksekova ilcesinin Demirkonak koyu Yumrutaş mezrasında, ucretli oğretmenlik yapan Ozlem Karahan (27), 3 yıl once boşaltılan 1 derslikli koy okulunu temizleyip, kendi imkanlarıyla tamir ettikten sonra anaokuluna donuşturdu. Ozlem oğretmen, 27 oğrenciye eğitim veriyor. Hakkari'nin Yuksekova ilcesinin Demirkonak koyu Yumrutaş mezrasında, ucretli oğretmenlik yapan Ozlem Karahan (27), 3 yıl once boşaltılan 1 derslikli koy okulunu temizleyip, kendi imkanlarıyla tamir ettikten sonra anaokuluna donuşturdu. Ozlem oğretmen, 27 oğrenciye eğitim veriyor.
Hakkari Universitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yuksekokulu Cocuk Gelişimi Bolumu'nden mezun olan Ozlem Karahan, ilce merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Demirkonak koyune bağlı Yumrutaş mezrasında ucretli oğretmenlik yapıyor. Karahan, 3 yıl once boşaltılan ve oğrencileri taşımalı olarak yakındaki bir ortaokula gonderilen tek katlı, 1 derslikli okulun onarımı icin kolları sıvadı. Okulu koydeki kadınların da yardımıyla temizledi. Kendi imkanlarıyla boya badana yaptı. Kırık camları yenileten, evinden getirdiği halı ve kilimler ile beton zemini kapatan Karahan ayrıca dersliğe yine evinden getirdiği oyuncakları koydu. Ardından da mezradaki 27 minik oğrenciye okulun kapılarını actı. Minik oğrenciler, kendileri icin buyuk fedakarlıklara katlanan Ozlem oğretmene teşekkur ederken, velilerden Naşide Akbaş, Cocuklarımız anaokulu sayesinde ders yapacak. Bir anne olarak cok mutluyum. En azında cocuklarımız eğitim alacak. Cocuklarımız en azından arkadaşlarıyla nasıl iletişim kuracaklarını oğrenebilecekler dedi.
Davut Somali de, ?İlce Milli Eğitim Mudurluğu ve Ozlem oğretmenin katkılarıyla koyumuze anaokulu acıldı. Bir veli olarak cok mutluyum. Belki bu cocukların icinden doktor, oğretmen, avukat ve muhendis cıkar. Anaokulun acılmasına katısı olan herkese teşekkur ederim diye konuştu.