Aylardır maaş alamayan oğretmenler birbirlerine sarılıp ağladı Doğa Koleji'ndeki kriz giderek buyurken dev eğitim kurumunun Gaziantep kampusunde de oğretmenler ders bıraktı. Oğretmenlerin ders bırakma eylemine veliler de destek verirken, aylardır maaş alamayan oğretmenler birbirlerine sarılıp gozyaşı doktu, oğrenciler oğretmenlerini teselli etti.
Doğa Okullarında yaşanan eyleme Gaziantep'teki veliler de katıldı. Veliler, yaklaşık 4 aydır maaş alamayan oğretmenlerin ders yapmama kararı almasının ardından oğretmenlere destek vermek icin basın acıklaması yaptı.
Veliler yaptıkları acıklamada yetkililere cağrıda bulunarak sorunu cozume kavuşturmalarını isterken, o anları izleyen oğretmenler ise gozyaşlarına hakim olamadı. Birbirlerine sarılarak sakinleşmeye calışan oğretmenlere veliler alkışla destek verirken, oğrenciler de oğretmenlerine sarıldı.
Basın acıklaması sırasında kucuk bir oğrenci, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'a seslenerek, "Sayın Bakanım, ben oğretmenlerimizi seviyorum. Lutfen bu konuyu cozun" dedi.
Doğa Koleji Gaziantep Kampusu'ndeki veliler adına acıklama yapan Sibel Kaya isimli veli, "Toplandığımız bu yer herhangi bir inşaat firmasının onu değildir. Bizler de satın aldıkları dairenin teslimini alamamış mağdurları değiliz. Biz Doğa Okullarının velileriyiz. Bizler bu kurumun vizyon ve misyonuna guvenerek cocuklarını teslim etmiş aileleriz. Son donemde bu kurumun basiretsiz, ferasetsiz, liyakatsiz yoneticiler elinde ne olduğu ve ne olacağı belli olmayan bir işletme haline donmesi hepimizi derinden uzmuştur. Cocuklarımızın ve oğretmenlerimizin geleceğine dair endişemiz artmıştır. Burada aylardır oğretmenlerimiz maddi ve manevi buhrana surukleyen bu zihniyetin tutarsız acıklamaları sadece oğretmenlerin değil bizlerin de yeter noktasını coktan aşmıştır. Yonetim bilmelidir ki burası bir eğitim kurumudur ve kaybedilecek olan da para değil insandır. Yonetim unutmamalıdır bunca sıkıntılara rağmen hicbir sıkıntı yokmuş gibi tum guler yuzuyle gorevini yapmaya calışan oğretmenlerimiz de birer insandır. Onların da aileleri, bakmakla yukumlu oldukları insanlar ve insanı ihtiyacları vardır. Bizleri bu esef verici hatırlatmaya mecbur bırakan yonetim kadrosunun bir an evvel mağduriyetlere son vermesini istiyor ve haklı davaların oğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Basın acıklamasının ardından veliler, alkışlarla toplu halde okul bahcesine girip oğretmenlere destek verdi. O anlarda oğretmenler ise gozyaşlarını tutamayarak birbirlerine sarıldı.