Bolu'da beden eğitimi oğretmeni sayesinde 14 yaşında salon hokeyi ile tanışan ve milli formayı giyerek kariyerine beden eğitimi oğretmeni olarak devam eden Ayla Esen başarılarıyla goz dolduruyor. Bolu'da beden eğitimi oğretmeninin teşviki ile 14 yaşında salon hokeyi ile tanışan Ayla Esen, bu branştaki başarılarıyla goz dolduruyor.
Duzce Şehit Yalcın Guzeler Ortaokulu'nda beden eğitimi oğretmeni olan 27 yaşındaki Ayla Esen'in hayatı, daha once adını bile duymadığı hokey sporu ile değişti.
Hokeyde kısa surede onemli başarılara imza atan ve milli takım formasını giyen Esen, ilerlettiği spor dalında hala ilk gunku heyecanını surduruyor.
Ay-yıldızlı formasıyla yurt icinde ve dışında başarıdan başarıya koşan Esen, beden eğitimi oğretmeni olarak da devam ettiği kariyerinde oğrencileri icin ter dokuyor.
Oğrencilerini de kucuk yaşlarda hokey ile tanıştıran ve spora teşvik eden Esen, hem oğrencilerine rol model olmanın hem de milli takımda hala forma giymenin mutluluğunu yaşıyor.
"Hokey bende tutku haline geldi"
Salon Hokeyi Kadınlar Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası C2 Finalleri icin Trabzon'da gercekleştirdiği kampta AA muhabirine acıklamalarda bulunan Ayla Esen, beden eğitimi oğretmeni olarak 6 yıldır gorev yapmasının yanı sıra aktif olarak da hokey sporunun icinde olduğunu soyledi.
Hokey ile tanıştı andan itibaren bu sporu hic bırakmadığını dile getiren Esen, şu ifadeleri kullandı:
"14 yaşından itibaren hokeyin icindeyim. Bir sure sonra hokey bende tutku haline geldi ve geleceğimle ilgili planları da hokey ve spor uzerine yapmaya devam ettim. Bunun oncusu ilk olarak beden eğitimi oğretmenliği bolumu okumayı tercih ettim ve arkasından da şu anki mesleğim olan beden eğitimi oğretmenliğini yapmaya devam ediyorum."

"Oğrencilerime rol model oluyorum"
Esen, hokey sporunun Turkiye'de yeni yeni gelişmeye başladığına dikkati cekerek, bu yonde de oğretmen olarak daha fazla kitleye ulaşmak adına oğrencilerine rol model olduğunu ifade etti.
Oğrencilerine hokey ve spor konusunda tavsiyelerde bulunduğunu aktaran Esen, ailelerin de bu yonde cocuklarını teşvik etmesinin onemli olduğunu vurguladı.
"Milli takımda forma giymek ayrı bir gurur kaynağı"
Esen, hokeyin kendisinin hayatını değiştirdiğini de belirterek, milli takımda forma giymenin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Ay-yıldızlı formayı her giydiğinde de aynı heyecanı yaşadığına dikkati ceken Esen, sozlerini şoyle surdurdu:
"Hokeyin bende aynı heyecanla devam etmesinin en buyuk nedeni, milli takım formasını hala tutkuyla giyiyor olmamdır. Bu gercekten tarif edilemez bir duygu, mesleğimi devam ettirirken ulkemiz adına da bir şeyler yapabildiğim icin cok mutluyum. Bu kapsamda da onumuzde bir Avrupa Şampiyonası var ve ondaki hedefimiz de şampiyon olarak hem ulkemiz hem de hokeyin geleceği adına guzel adımlar atmak."