Manisa'nın Salihli ilcesindeki Fatih Ortaokulu Muduru Unal Ucarcelik'in "Ruyamdaki Dunyam" ismini verdiği şiir kitabı cıktı. Manisa'nın Salihli ilcesindeki Fatih Ortaokulu Muduru Unal Ucarcelik'in "Ruyamdaki Dunyam" ismini verdiği şiir kitabı cıktı.
'Ruyamdaki Dunyam' adlı kitapta yaklaşık 92 eser bulunurken, Ucarcelik'in lise ve universite yılları ile boş zamanlarında kaleme almış olduğu şiirler yer alıyor. İlk şiir kitabını okul oğrencilerine hediye eden Mudur Ucarcelik, "Başkasının derdiyle dertlenmekti benimki. Gulluk gulistanlık hayatımda, duyduklarımdan, gorduklerimden etkilenerek onun duygusuna burunerek yazdım şiirlerimi. İlk başta illaki yazı olsun, şiir olsun diye zorlamadım. Hissettim, derinden gelen bir şeydi. O yuzdendir kalıplara uymayıp kelimeler yoldaşım oldu, dizeler sırdaşım. Yazdıkca akıyordu sanki kalem, dur durak bilmiyordu. Neden olmasın dedim bir gun? Daha cok insan okumalıydı deyip, bu duşunceyle cıkardım kitabımı" şeklinde konuştu.
Unal Ucarcelik kimdir?
İlk şiir kitabını cıkaran Ucarcelik, 1987 yılında Salihli'de doğdu. İlkokulu Ticaret ve Sanayi Odası İlkoğretim Okulunda, liseyi ise Salihli Lisesi'nde 2005 yılında tamamlayan Ucarcelik, universite eğitimini ise 2009 yılında Malatya İnonu Universitesi Eğitim Fakultesi Turkce Oğretmenli Bolumunde tamamladı. Meslek hayatına Van ilinin Caldıran ilcesine bağlı Umuttepe Koyu Umuttepe Ortaokulunda başlayan Ucarcelik, burada 5 yıl gorev yaptı. Daha sonra Turgutlu 19 Mayıs Ortaokulunda 1 yıl gorev yaptıktan sonra 2016 yılında Salihli Şehitler Ortaokulu'nda mudur yardımcısı olarak goreve başladı. Ağustos 2018 yılında Fatih Ortaokulunda mudur olarak gorev yapmaya başlayan Ucarcelik, aynı okulda gorevini surdurmektedir. Ucarcelik'in evli ve 1 cocuk babası olduğu oğrenildi.