Diyarbakır'ın Cınar ilcesindeki Yatılı Bolge Ortaokulunda 14 yıl once ortaokul eğitimi goren Aysel Bozan, aynı okula gecen yıl İngilizce oğretmeni olarak atandı. Bozan, hem mesleğini yapmanın mutluluğunu yaşıyor hem de oğrencilerin hayallerinin peşinden gitmesine yardımcı oluyor Diyarbakır'ın Cınar ilcesindeki Yatılı Bolge Ortaokulunda 14 yıl once ortaokul eğitimi goren Aysel Bozan, aynı okula gecen yıl İngilizce oğretmeni olarak atandı. Bozan, hem mesleğini yapmanın mutluluğunu yaşıyor hem de oğrencilerin hayallerinin peşinden gitmesine yardımcı oluyor.
Diyarbakır'ın Cınar ilcesinde Yatılı Bolge Ortaokulunda yaklaşık 14 yıl once eğitim goren Aysel Bozan, oğretmenlerinin ailesi ile konuşması sonrası lise eğitimine devam etti. Bu surecte okuma azmi ile etrafındakilere ornek olan Bozan, girdiği universite sınavında da başarılı oldu. Mersin Universitesinde eğitimini tamamladıktan sonra gectiğimiz yıl ortaokul eğitimini gorduğu okula İngilizce oğretmeni olarak atanan Aysel oğretmen, şimdi hem mesleğini yapmanın mutluluğunu yaşıyor hem de oğrencilerin hayallerinin peşinden gitmesini sağlıyor.
Aysel Bozan, yıllar sonra okuduğu okula oğretmen olarak atanınca anılarının gozunde canlandığını anlatarak, "Şuanda Cınar Yatılı Bolge Ortaokulunda gorev yapıyorum. Daha once okuduğum okul, yatılı kalmıştım burada. Burada calışmak cok guzel bir duygu, ilk başladığım hafta cok tuhaf hissetmiştim. Oğretmenler odasında dışarıdaki oğrencileri seyrederken, birazdan eski hocalarımız 'kızım sınıfına gec burada ne işin var' dermiş gibi değişik duygulardı. Eskiden bu bina, yemekhane bana o kadar buyuk gorunuyordu, kucuktum ama şuanda sanki buralar kuculmuş de ben buyumuşum gibi hissettim. Ben normalde Cınar'ın Bozcalı koyunde yaşıyorum, ailem hala da o koyde. Ben ilkokulu orada okudum, daha sonra buraya gelmiştim" dedi.
"Oğretmenlerim sayesinde liseye gittim"
Cocukken okuma fırsatının olmadığını, kendinden once kızların okul okumadığını kaydeden Bozan, "Benim burada okumam buyuk bir avantaj oldu, cunku buradaki oğretmeneler ve ortam bana okuma fırsatı verdi. 8. sınıfı bitirdiğimde hocalarım evimi ziyaret ederek ailemle konuştular. Onlar sayesinde liseye de gitmiş oldum, bu okul bana cok şey kattı. Burası yatılı olmasaydı belki okuyamayacaktım, gidiş geliş yapamayacaktım. Ama bu okulda kaldığım icin ve etutler sayesinde cok fazla ders calışma imkanım da oldu. Ben 2007'de mezun oldum buradan. Şimdi burada yatılı kalan oğrencilerin coğu benim koyumden geliyorlar, yeğenlerim var, kendi akrabalarım var. Ayrımcılık yapmadan onlara her zaman elimden geldiğince yardım ediyorum. Onları anlıyorum, duygularını biliyorum, bu sureclerden bende gectim. Onları daha iyi anlayabiliyorum, onların neler hissettiklerini iyi anlıyorum ve ona gore yardımcı olmaya calışıyorum. Burada etkili bir oğretmen olduğumu duşunuyorum, onları anladığım icin onlara da burada olmam fırsat oldu" diye konuştu.
"Annemiz gibi bize her şeyi oğretiyor"
Oğrencilerden Ayten Ronya, Aysel oğretmenin kucukluğunu anlattığında duygusallaştığını ve gozyaşlarına hakim olamadığını kaydederek, kendilerinin iyi bir yerlere gelmesini istediğini belirtti. Ronya, "Bizim iyi insanlar olmamızı istiyor. Aysel hoca elinden geldiğince dersleri eğlenceli yapmaya calışıyor, bizim anlamamızı istiyor. Annemiz gibi her şeyi bize gosteriyor, anlatıyor ve anlamamızı istiyor" şeklinde konuştu.
Oğrencilerden Yusuf Atsız ise Aysel oğretmenin cok duygusal biri olduğunu, kendisini sevdiklerinde ağladığını soyleyerek, kendilerine hic kızmadığını, dersi de iyi anlattığını dile getirdi.