Acık Oğretim Lisesi ve Acık Oğretim Ortaokulu, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile Temel Eğitimden Ortaoğretime Geciş Ortak Sınav/Mazeret (Hafta Sonu) Sınavlarında; Yardımcı Engelli Gozetmenlere ucret odemesi 2020-2021 eğitim-oğretim yılında okul oncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaoğretim okul/kurumlarında okutulacak ders kitapları ve ders kitabı yerine kullanılacak eğitim aracı/oğretim materyallerinin, ilgi Yonetmelik hukumleri gereği Aralık 20192747 EK sayılı Tebliğler Dergisi'nde duyurusu yapılmıştır. Oğretim programında değişiklik yapılan dersler ile ders kitabı bulunmayan alanlarda okutulmak uzere hazırlanarak hizmete sunulacak olan ders kitabı ve eğitim aracı/oğretim materyalleri ileri tarihlerde yayımlanacak Tebliğler Dergisi'nde ayrıca duyurulacaktır.
Resmi ve ozel butun okul/kurumların 2020-2021 eğitim-oğretim yılı kitap ihtiyacları, okul/kurum yoneticileri tarafından MEBBİS Kitap Secim Modulu'ne girilecektir. Kitap Secim Modulu okulların kullanımına 25 Aralık 2019 tarihinde acılacak 09 Ocak 2020 tarihinde kapatılacaktır.
Kontrol ve onaylama işlemleri icin 1020 Ocak 2020 tarihleri arasında il ve ilce milli eğitim mudurluklerinin kullanımına acık tutulacaktır. Bu nedenle, resmi ve ozel butun okul/kurumların kitap ihtiyaclarını zamanında ve eksiksiz olarak Kitap Secim Modulu'ne girmeleri gerekmektedir.
Kitap ihtiyacının belirlenmesinde Kitap Secim Modulu'ne girilen kitap sayıları esas alınacaktır. Resmi ve ozel butun okul/kurum mudurlukleri oğrenci ve oğretmen sayılarını dikkate alarak kitap ihtiyaclarını belirleyecek ve belirlediği kitap sayısını Kitap Secim Modulu'ne girecektir. Okul/kurum mudurluğu veya il/ilce milli eğitim mudurluğu tarafından Bakanlığa yazılı ya da sozlu olarak kitap ihtiyacı bildirilmeyecektir.
2020-2021 eğitim-oğretim yılında 9. sınıf oğrencileri icin yapılacak olan ozellikle zorunlu derslerin kitap seciminde, 2019-2020 eğitim-oğretim yılında okuyan 8. sınıf oğrenci sayısı dikkate alınarak il/ilce milli eğitim mudurluklerince gerekli tedbirin alınması gerekmektedir. Bu bağlamda; 2020-2021 eğitim-oğretim yılı kitap ihtiyacının karşılanmasında aksaklık ve sıkıntı yaşanmaması icin Kitap Secim Modulu'ne veri girişi yapılırken aşağıdaki hususlara da dikkat edilmesi gerekmektedir.
2020-2021 EğitimOğretim Yılında Okutulacak Ders Kitapları Listesini bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız. Ahmet KANDEMİR