İl milli eğitim mudurluklerine bağlı e-Sınav salonları icin oluşturulan bina komisyonlarında "Uygulama ve İzleme Sorumlusu" olarak gorev alacak personelin e-Sınav uygulama sertifikasına sahip olması gerekmektedir. MEB tarafından duzenlenen e-Sınav uygulamaları 81 il merkezi ile 4 ilce merkezinde yer alan 98 e-Sınav merkezindeki toplam 125 e-Sınav salonunda gercekleştirilmeye devam edilmektedir. İl milli eğitim mudurluklerine bağlı e-Sınav salonları icin oluşturulan bina komisyonlarında "Uygulama ve İzleme Sorumlusu" olarak gorev alacak personelin e-Sınav uygulama sertifikasına sahip olması gerekmektedir.
Bu kapsamda, e-Sınav uygulama sertifikasına sahip personel yetiştirmek amacıyla "e-Sınav Uygulama ve İzleme Sorumlusu Kursunun" mahalli olarak duzenlenecektir.
Aşağıdaki goruş yazısına gore; daha once eğitim alarak e-Sınav uygulama sertifikasına sahip olan personele oncelik verilerek duzenlenecek olan e-Sınav Uygulama ve İzleme Sorumlusu Kursuna katılacak personel (daha once eğitim alarak e-Sınav uygulama sertifikasına sahip olan personel haricinde başvuran diğer personel) icin uygun gorulen bir sıralama oluşturularak ve bu sıralama ile kursa katılımların sağlanacak.
Acıklamaları (e-Sınav Uygulama ve izleme Sorumlusu Kursu Hakkında Genel Sınav Uygulaması) bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız.
Sertifika Verilebilecek personel Sayısını Gosterir Kontenjan Tablosunu (Ek-2) bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız.
Personel Bilgi Tablosunu (Ek-3) bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız.
Kursa Başvurabilecek Personel Niteliklerini (Ek-4) bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız.
Kurs Etkinlik Programını (Ek -5) bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız.
Olcme Değerlendirme Merkezlerinin Gorev Yetki Ve Sorumluluklarına İlişkin Yonerge Ahmet KANDEMİR