Bu akşam yayınlanmaya başlayacak olan Anneler ile Kızları dizisinin oyuncuları diziyi anlatmışlar melekler...Bende bu keyifli roportajı sizlerle paylaşıyorum...
Star TV’nin yeni dizisi “Anneler ile Kızları” bu akşam ilk bolumuyle ekranda... Dizinin başrol oyuncuları Ebru Ozkan ve Feride Cetin, projenin kadınlara cok şey oğreteceğini, sadece seyirlik bir yapım olmadığını soyluyor.
FERİDE CETİN: KADINA ŞİDDET YUZDE 1400 ARTTI
Nasıl gidiyor yeni dizi cekimleri Feride Hanım?
- Hem cok keyifli hem de benim acımdan biraz zor. Cunku bazı sahnelerde Malatya şivesiyle, bazılarında Kurtce konuşmam gerekiyor, onun stresi var uzerimde. Surekli “acaba becerebiliyor muyum?” diye duşunuyorum.
Rolunuz icin bir on hazırlık yaptınız mı?
- Ne yazık ki hayır, cunku rol aldığın “Aşk ve Ceza” cekimler başlamadan kısa sure once bitti. Arada bir de film cektim.
Hic hazırlanmadan rolunuzu nasıl cıkardınız peki?
- Hep “annem olsaydı nasıl davranırdı?” diye duşunerek oynuyorum.
Kadına şiddetin cok arttığı bir donemde boyle bir projede yer almak bilincli bir tercih gibi gorunuyor, haklı mıyım?
- Evet, kesinlikle bilincli bir tercih. Zaten birkac yıldır boyle projelerde yer alıyorum. Son yedi yılda kadın cinayetleri ve kadına şiddet yuzde 1400 artmış durumda. Durum ortada ve bununla ilgili benim de bir şeyler soylemem gerektiğini duşundum.
Gectiğimiz gunlerde bir market gorevlisi, poşetleri taşımakta yardım ettiği kadını evinde darp etti, neden yaptığı sorulunca da “Eteği kısaydı” dedi. Bu bakış acısını bir diziyle değiştirebilmek mumkun mu sizce?
- Korkunc bir olay bu ama bu ulkenin yoneticileri, politikacıları bile benzer durumlarda “O zaman oyle giyinmeseydi, hak etmiştir” gibi yorumlar yapabiliyor. Asıl vahim olan bu. Bu bakış acısının değişmesi gerek, biz de elimizden geleni yapıyoruz.
EBRU OZKAN: CANER’LE EVLİLİĞE COK YAKINIZ
Ebru Hanım, oncelikle dizinin konusundan bahseder misiniz?
- Amacımız, var olan kadın sorunlarını, yaşadıklarımızı iki kadının, daha doğrusu iki annenin hikayesinden yola cıkararak gostermek. Gosterdiğimiz cozum yolları ve cabalarımız da bu tur sorunlar yaşayan kadınlara ornek olacaktır diye duşunuyorum.
Sizin canlandırdığınız Defne nasıl biri?
- şehirli ve eğitimli bir kadın. Ekonomi okumuş. Ama cok zorlu ve kotu bir cocukluk gecirmiş. Annesiyle ilişkisi iyi değil, o acıdan biraz yaralı. Yalnız buyumek zorunda kalmış ve cabuk olgunlaşmış. Naif olmasına rağmen cok guclu bir karakter.
Siz cocuk yapmaya sıcak baklıyor musunuz?
- Evet, istiyorum. Cok seviyorum cocukları. Bunun icin aşık olmak yeterli, ki oyleyim zaten... Hem de deli dolu. Cok sıcak bakıyorum cocuk sahibi olma fikrine.
Caner Cindoruk’la ilişkinizin surduğunu biliyorum. Peki evlilik gundeme geldi mi?
- Caner’le aynı şekilde devam ediyoruz, hatta daha da sevgi dolu, aşk dolu. Evet, evlenmeyi de duşunuyoruz. Oyle bir planımız var, cok yaklaştık.
KİM KİMDİR?
* EBRU OZKAN (DEFNE ERSOY CAKIRCALI): İstanbul’da yaşıyor. Yedi yaşında bir kızı var. Yağmur... Cakırcalı Holding’in veliahtı Mehmet Cakırcalı’yla evli. Universite mezunu. Hastanede alkol bağımlılığı tedavisi goren annesi Nazan Ersoy’dan başka akrabası yok. En yakın arkadaşı universiteden tanıdığı Pınar. Calışmıyor. Kocası ve kızıyla sakin bir hayat suruyor. Kayınpederi Sacit Cakırcalı’yla araları iyi değil.
* FERİDE CETİN (GULİZAR CETİN): Malatya’da, kocasının ailesiyle aynı evde yaşıyor. Ferman Cetin’le evli. Bir oğlu, bir kızı var. İlk uc bebeğini kaybettiği icin kızı Gulcan ve oğlu Yusuf’un uzerine titriyor. İlkokul mezunu... Yaşlı bir babası ve İstanbul’da evli bir ablası var. Mahallede komşularının kızı Selvi’yle yakın arkadaşlar... Kocası ve iki cocuğuyla İstanbul’a taşınma, yeni bir hayat kurma hayalleri kuruyor.
* LEVENT UZUMCU (KEREM SANER): İşadamı, kariyerinin zirvesinde bir mimar... Mehmet’le ortak bir inşaat projesinde calışıyor. Aynı zamanda şirket ortağı olan eşi Cağla’dan bir sure once boşanmış. Arkadaşı Oğuz’la paylaşıyor butun sıkıntılarını... Tek cocuk. Boşandıktan sonra yalnız yaşamaya başlamış. Annesi ve babası şehir dışında bir ciftlik evinde yaşıyor. Zaman zaman goruşuyorlar.
* HUSEYİN SOYSALAN (SACİT CAKIRCALI): Tanınmış, saygın, sevilen bir işadamı... Mehmet’in babası, Yağmur’un dedesi. Gelininin annesi Nazan Ersoy’la ortak gecmişleri yuzunden Defne’yi hicbir zaman istememiş. Ancak torunu Yağmur’a cok duşkun. Cok sevdiği eşini yıllar once kaybetmiş. En yakın adamı avukatı Ersan Guler.
* OZAN COBANOĞLU (OMER CETİN): Ferman’ın kardeşi. Lise mezunu. Malatya’da ağabeyiyle beraber gecici işlerde calışarak ailenin gecimine katkıda bulunuyor. Mahalleden Selvi’yle birbirlerini seviyorlar. Askere gidip dondukten sonra onunla evlenmeyi planlıyor. Cocukluk arkadaşı Sedat’la cok yakın. Yeğenlerine karşı sevgi dolu. Ozellikle de Yusuf’u cok seviyor. Yengesi Gulizar’la araları iyi...
* ŞERİF SEZER (SEHER CETİN): Gulizar’ın kaynanası. Emine, Fatma, Ferman ve Omer’in annesi. Erkek torun olduğu icin Yusuf’a cok duşkun. Kocası Himmet, cocukları ve torunlarıyla birlikte sakin bir hayatı var. Kızı Fatma’nın duğununden sonra Omer’i evlendirmek istiyor. Gulizar’a karşı otoriter ve sert.
* GULDEN DUDARIK (SELVİ OZTURK): Omer’le birbirlerini seviyorlar. Onunla kuracağı mutlu yuvanın hayaliyle yaşıyor. Annesi, ağabeyi, babası ve evli bir ablası var. Malatya’da oturuyor. Gulizar’ın gorumceleri Emine ve Fatma’yla arkadaş. Gulizar’la da arası cok iyi, Seher’den cekiniyor.
* HULYA ŞEN (FERİDE YALCIN): Gulizar’ın ablası. Malatya’da evlenmiş, sonra İstanbul’a gelmiş. Bir gecekondu semtinde oturuyor. Zaman zaman evlere temizliğe gidiyor. Uzun zamandır evli ancak cocuk sahibi olamamış. Cocuklara karşı soğuk ve sevgisiz. Gulizar’a da cok sahiplenici davranmaz. Hastalık hastası aynı zamanda... Hamdi’yle surekli cekişme halinde.
* ERGUN KUYUCU (HAMDİ YALCIN): Feride’nin kocası, Gulizar’ın eniştesi... Sacit Cakırcalı’nın şirketlerinden birinde şofor. Bir suredir avukat Ersan Guler’in şoforluğunu yapıyor. Eviyle cok ilgili değil, karısı Feride’yle kavgaları eksik olmuyor. Guvenilmez ve cıkarcı biri.