Sınıf oğretmeni Seda Avcı: Okuldan gitmek istemiyorlar, hatta teneffuse bile cıkmıyorlar. Bu ortam, hem oğrenmelerine hem de motivasyonlarına buyuk katkı sağladı Sakarya'da Soğutlu İlkokulu'nda eğitim goren 3-B sınıfı oğrencileri, oğretmenlerinin ev ortamına donuşturduğu sınıfta eğlenerek ders işlemenin mutluluğunu yaşıyor.
Oğrencilerin okula daha cabuk uyum sağlaması icin esnek oğrenme ortamı hazırlamak isteyen sınıf oğretmeni Seda Avcı, velilerin de desteğiyle sınıfı konforlu hale getirdi. Adeta evlerine gider gibi okula gelen oğrenciler, sınıflarına ayakkabılarını cıkarıp giriyor. Kendilerine ozel hazırlanan dolaplara eşyalarını koyan oğrenciler, bazen yerde uzanıp ders işlerken, bazen de sınıfta kurulan ranzaya cıkıp kitap okuyor. Akvaryumdaki balıkları da besleyen oğrenciler, sınıfta zevkle ders işlemekten memnuniyet duyuyor.
- "Cocuklar burada yerlerde yuvarlanabiliyor"
Soğutlu Milli Eğitim Muduru Mustafa Bolukbaş, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 3-B sınıfının gercekten diğer okullarda da buyuk zevkle uygulanabilecek guzel bir sınıf olduğunu soyledi.
Oğrencilerin ev ortamında eğitim gorduğunu ifade eden Bolukbaş, "Eski tip sınıflarda eğitimi sadece sırada gormek zorundalar ama burada yerlerde yuvarlanabiliyorlar. Cocuklarımızın muzik kabiliyetini geliştirmelerini, cocuklarımızın ruh dunyasını onemli oranda etkiliyor. Yine sınıfın temizliğini, bakımını tamamen kendileri yapıyor, boylece kişisel bakımlarını ve kişisel becerilerini geliştirmiş oluyorlar. Okuma başarılarını artırıyor. Bu kadar guzelliği bir arada gorunce boyle sınıflarımızı inşallah ilcemiz genelinde de artıracağız." diye konuştu.
- "Uygulamanın olumlu sonuclarını alıyoruz"
Sınıf oğretmeni Seda Avcı da alışılmışın dışında, ev ortamını aratmayan, esnek bir oğrenme ortamı oluşturmak istediklerini belirterek "Cocuklar yerde yuvarlanmaktan, yerde oturmaktan, ayakkabısız rahat bir şekilde sınıfa girmekten cok mutlu oluyor. Bu mutluluk da onların oğrenmelerini ve motivasyonları artırıyor, o yuzden boyle uygulama yaptık ve olumlu sonuclarını alıyoruz. Okuldan gitmek istemiyorlar, hatta teneffuse bile cıkmıyorlar. Bu ortam, hem oğrenmelerine hem de motivasyonlarına buyuk katkı sağladı." dedi.
Velilerden Ozlem Onder ise ilk başta tereddut ettiklerini fakat cocukların heyecanını ve mutluluğunu gorunce uygulamayı cok sevdiklerini dile getirdi.
Kendisini ev ortamında gibi hissettiğini anlatan oğrenci Deniz Yarar, "Ayakkabısız girmek benim cok hoşuma gidiyor. Teneffusten geldikten sonra ayakkabılarımızı dolaba koyuyor, terlikleri giyip iceri giriyoruz. Akıl oyunlarıyla oyun oynayabiliyoruz, sınıftan cıkmak istemiyoruz." dedi.

Oğrencilerden Buşra Gurkan da sınıfa ayakkabıyla girmedikleri icin kendisini evde gibi hissettiğini dile getirerek "Cok rahat oluyor, sınıfımıza mikrop girmiyor, o yuzden cok hastalanmıyoruz. Burada halılar da var, oralara oturabiliyoruz." şeklinde konuştu.