Ozel eğitim oğretmenleri; destekleme ve yetiştirme kursları e-Kurs Modulundeki mevcut derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 no'lu kararda ifade edilmiş olan okutabilecekleri dersler kapsamında destekleme ve yetiştirme kurslarında gorev alabilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı Olcme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Mudurluğu 17.12.2019 tarih ve 25022765 sayılı yazılarıyla Ozel Eğitim Oğretmenlerinin Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında gorev alıp alamayacakları sorusunu cevapladı. Bir sendika tarafından ozel eğitim oğretmenlerinin e-Kurs Modulunde tanımlı olmadıklarından dolayı destekleme ve yetiştirme kurslarına muracaat edemediklerine ilişkin başvurusu uzerine Milli Eğitim Bakanlığı Olcme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Mudurluğu 17.12.2019 tarih ve 25022765 sayılı yazılarıyla Ozel Eğitim Oğretmenlerinin Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında gorev alıp alamayacakları sorusunu cevapladı.
İşte o yazı;
Sendikaya hitaben verilen cevapta; "2019-2020 eğitim-oğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kılavuzunun 4.2. Maddesinde; "Kadrolu/sozleşmeli oğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 no'lu kararı cercevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler." hukmu yer almakta olup Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 no'lu kararında ozel eğitim oğretmeninin okutabilecekleri dersler acıklanmıştır.
İşte; Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 no'lu kararındaki ozel eğitim oğretmenlerinin okutabilecekleri dersler;
Destekleme ve yetiştirme kurslarında ozel eğitim branşına sahip oğretmenlerin vereceği farklı dersler bulunmadığından e-Kurs Modulunde ozel eğitim branşı yer almamaktadır.
Bu kapsamda ozel eğitim oğretmenleri; destekleme ve yetiştirme kursları e-Kurs Modulundeki mevcut derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 no'lu kararda ifade edilmiş olan okutabilecekleri dersler kapsamında destekleme ve yetiştirme kurslarında gorev alabilecekleri değerlendirilmiştir." acıklamalarında bulunulmuştur.
Ahmet KANDEMİR