Okul Mudurluklerinin Dikkatine
Bilindiği uzere 2019-2020 eğitim ve oğretim yılı birinci donemi 17 Ocak 2020 Cuma gunu tamamlanacaktır. Genel Mudurluğumuze bağlı ilkokul ve ortaokullarda eğitim goren oğrencilerin donem sonu iş ve işlemlerinde aksaklıkların oluşmaması adına nakil işlemleri 3 Ocak 2020 ile 3 Şubat 2020 tarihleri arasında kapatılacaktır. Bu hususta donem sonu iş ve işlemlerinde aksaklıklara mahal verilmemesi adına aşağıdaki acıklamaların yapılmasına ihtiyac duyulmuştur.
1.Nakil işlemleri gercekleştirilen 5, 6, 7 ve 8. sınıf oğrencilerinin kayıtlı oldukları sınıf seviyelerine gore Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca onaylı guncel Haftalık Ders Cizelgelerinde belirtilen toplam secmeli ders saati kadar, oğrencilerin secmeli derslerinin e-Okul sistemi uzerinde eksiksiz ve doğru bir şekilde tanımlanması sağlanmalıdır.
2.Nakil işlemi gercekleşen ve kayıtlı olan tum oğrencilerin sınıf/şube haftalık ders programları ve ders oğretmenlerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde tanımlanarak oğrencilere ait tum derslerin (secmeli dersler dahil)not girişlerinin e-Okul sistemi uzerinde karne gununden once mutlaka tamamlanması sağlanmalıdır.
3.Yabancı Oğrenci Uyum Sınıfı İşlemleri ile ilgili 16.12.2019 tarihli e-postada belirtilen "e-Okul Yonetim Bilgi Sistemi/Kurum İşlemleri/Şube İşlemleri" ekranında acılan uyum sınıflarındaki oğrencilerin sınıf seviyelerindeki normal şubelere alınarak "e-Okul Yonetim Bilgi Sistemi/Kurum İşlemleri/Şube İşlemleri" ekranında acık gorunen uyum şubelerinin ivedilikle silinmesinin sağlanması..." hususları ile ilgili iş ve işlemlerin tamamlanmadığı tespit edilmiş olup soz konusu iş ve işlemlerin ivedilikle gercekleştirilmesi gerekmektedir.
Donem sonu eğitim oğretim faaliyetlerimizin nitelikli bir şekilde yurutulmesini sağlamak amacıyla yukarıda yer alan acıklamalar doğrultusunda Mudurluğunuzce gerekli tedbirlerin alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
TEMEL EĞİTİM GENEL MUDURLUĞU
Oğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı