Milli Eğitim Bakanlığında yardımcı hizmetli kadrosunda calışan Haşim Turkoğlu, once KPSS puanıyla oğretmenliği, sonra da doktora icin İngiltere'ye gitmek uzere MEB bursunu kazandı Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) hizmetli olarak calışan Haşim Turkoğlu, once KPSS puanıyla MEB'de oğretmen, sonra da doktora yapmak uzere İngiltere'ye gonderilecek MEB burslusu olmaya hak kazandı.
Yurt dışına yuksek lisans ve doktora icin yurt dışına gonderilecek bazı MEB bursiyerlerinin başarı oykuleri dikkati cekiyor.
Milli Eğitim Bakanlığında yardımcı hizmetli sınıfında iken yuksek lisansını tamamlayan, ardından da doktora icin burslu oğrenci secilen Turkoğlu'nun başarılarla dolu eğitim hayatı takdir topluyor.
Turkoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un katılımıyla duzenlenen "Yurt Dışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri" toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bakanlıkta 2014'te yardımcı hizmetli olarak gorev yapmaya başladığını anlatan Turkoğlu, lisans eğitiminin ardından Gazi Universitesi Matematik Bolumu'nde tezsiz yuksek lisansını tamamladığını soyledi.
Turkoğlu, KPSS puanıyla gecen yıl oğretmenliğe atandığını ancak eğitimine devam etmek istediğinden goreve başlayamadığını belirterek, "Gecen yıl MEB burslusu olmak icin başvurdum ve sınavı kazandım. Karşılaştırmalı yuksekoğretim sistemleri uzerine doktora yapmak uzere İngiltere'ye gideceğim." dedi.
MEB bursunun kendini geliştirmek isteyenler icin mukemmel bir fırsat olduğunu ifade eden Turkoğlu, "Turkiye'ye donduğumde MEB uzmanı olarak gorev yapacağım. Ulkem icin, oğrenciler icin calışacağım. İngiltere'de doktora yapmamdaki en buyuk amac, ulkem icin daha faydalı olmak. Oğretmenliği daha sonraki hayallerime koymamın tek sebebi de oğrencilerime daha faydalı olmaktı. Once kendimi geliştireceğim doktora yaparak, daha sonra oğrencilerime dolaylı olarak faydalı olacağım." değerlendirmesini yaptı.
İnşaat muhendisi Gamze Donder de Elektrik Uretim AŞ adına, yapı sistem bileşenlerinin etkileşimi ve analizi uzerine lisansustu eğitim almak uzere Fransa'ya gideceğini anlattı.
Donder, yurt dışında lisansustu eğitimin herkesin hayali olduğunu dile getirerek, Turkiye'ye donduğunde zorunlu hizmetini buyuk bir istekle yapacağını ifade etti.

Şubat atamasıyla Kilis'in Şenlikci koyune matematik oğretmeni olarak atanan Kubra Kaymakcı ise yurt dışına, Hacettepe Universitesi adına gideceğini soyledi.
"Ben nasıl kazandım, buralara nasıl geldim inanın bilmiyorum." sozleriyle heyecanını dile getiren Kaymakcı, İngiltere'de eğitim ve dijitalleşme alanlarında eğitim alacağını anlattı.
Yıldız Teknik Universitesi molekuler biyoloji ve genetik bolumu mezunu Fadime Arık da İngiltere'de insan beyni ve norobilim uzerine lisansustu eğitim alacağını kaydetti.