İlkokullarda butun derslerin sınıf oğretmenlerince okutulması esastır. Ancak Yabancı Dil ile Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi dersleri okulun kadrolu alan oğretmenlerince okutulur. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Mudurluğu 15.01.2019 tarih ve 4011474 sayılı yazısıyla, İngilizce ve Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi oğretmenlerinin birleştirilmiş sınıfı bulunan eğitim kurumlarında derse girip giremeyeceği veya sınıf birleştirme uygulaması duzeninde farklılıklar bulunması durumunda bu derslerin alan oğretmenleri tarafından okutulup okutulamayacağı sorusunu cevapladı.
MEB bu cevabi yazısında; "Milli Eğitim Bakanlığı Okul Oncesi Eğitim ve İlkoğretim Kurumları Yonetmeliğin 43. maddesinin 3. fıkrasında; "İlkokullarda butun derslerin sınıf oğretmenlerince okutulması esastır. Ancak Yabancı Dil ile Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi dersleri okulun kadrolu alan oğretmenlerince okutulur. Okulda kadrolu alan oğretmeni bulunmaması durumunda; bu dersler aynı eğitim bolgesinde, yoksa diğer eğitim bolgelerindeki kadrolu alan oğretmenlerince okutulur. İhtiyacın kadrolu alan oğretmenlerince karşılanamaması durumunda, bu dersleri okutmak uzere, mezun olduğu yuksekoğretim programı itibarıyla atamaya esas olan alana oğretmen olarak atanabilme şartlarını taşıyanlar ek ders karşılığı gorevlendirilebilir. Bu şekilde de ihtiyacın karşılanamaması durumunda bu dersler yuksek oğrenimlerini soz konusu alanlarda yapan sınıf oğretmenleri veya sınıf oğretmeni olup bu alanda hizmet ici eğitim sertifikası almış oğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile de okutulabilir. Bunun da mumkun olmadığı durumlarda bu dersler sınıf oğretmenince okutulur." hukmune yer verilmiştir.
Bu hukum doğrultusunda Valiliğinizce gerekli işlemin yapılması ve ilgili mevzuatında acıkca yer verilen hukumlerle ilgili olarak gereksiz yazışmalara meydan verilmemesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." acıklamasında bulunmuştur.
İşte o goruş yazısı;
Ahmet KANDEMİR