Aydın'ın Germencik ilcesinde, losemi hastası oğretmen Mehmet Demen (41) icin kok hucre bağışı kampanyası başlatıldı Aydın'ın Germencik ilcesinde, losemi hastası oğretmen Mehmet Demen (41) icin kok hucre bağışı kampanyası başlatıldı.
Belediye ve Turk Kızılay organizasyonuyla Kent Meydanı'nda duzenlenen "Donor ol hayat kurtar" etkinliğine katılan cok sayıda vatandaş, kan bağışında bulundu.
Germencik Belediye Başkanı Fuat Ondeş, kampanyaya gosterilen ilgi dolayısıyla mutlu olduklarını soyledi.
Losemi hastası Mehmet Demen'in amcası Kemal Demen ise yeğeninin İzmir'in Bornova ilcesindeki bir okulda sınıf oğretmeni olarak gorev yaptığını belirterek, kendilerine destek veren herkese teşekkur etti.
Daha sonra Mehmet Demen'in gonderdiği videolu mesaj katılımcılarla paylaşıldı.
- Oyku Arin icin donor olmuş
Mesajında, kendisine yaklaşık 4 ay once losemi teşhisi konulduğunu belirten Demen, şunları kaydetti:
"Kemoterapi surecinin sonlanmasından sonra gerekli işlemler başlatıldı. Yaklaşık 1 aydır evdeyim ve ilik nakli olmam lazım. Şu anda yurt ici ve dışı taramalar gercekleştiriliyor. Kampanyaya destek veren herkese şukranlarımı sunuyorum.
Gecen yıl losemi hastası Oyku Arin icin de donor olmuştum. Bu sefer de kok hucreye ihtiyacı olan ben oldum. Bu ilginc bir tesaduf, insanların da boyle duşunmesini istiyorum. Sadece benim icin değil, kok hucrenin tedavisi artık bir cok hastalık icin kullanılacak. Bu yuzden herkesin Turk Kızılaya baş vurup donor olmalarını rica ediyorum."