Manisa'da emekli olduktan sonra sokak hayvanlarının bakımını ustlenen Guldeniz Semerci, hayvanların tedavi ve beslenme masraflarını karşılamak icin ozel bir okulda tekrar calışmaya başladı Manisalı hayvansever Gudeniz Semerci, sokak hayvanlarının tedavi ve beslenme masraflarını karşılamak icin emekli olduğu oğretmenliğe dondu.
Şehzadeler ilcesinde yaşayan Guldeniz Semerci (55), 31 yıllık oğretmenliğin ardından 2 yıl once emekli oldu ve zamanının buyuk bolumunu sokak hayvanlarına ayırmaya başladı.
Sokak hayvanlarının beslenmesinin yanı sıra yaralı hayvanların tedavisini de ustlenen Semerci, hayvan sayısının artmasıyla masrafların coğalması uzerine ozel bir okulda oğretmenlik yapmaya başladı.
Semerci, gazetecilere yaptığı acıklamada butun canlıları cok sevdiğini, herhangi birinin ac kalmasına tahammul edemediğini belirtti. Havyanlar icin mama ve yem tedarik ettiğini, yaralı hayvanları tespit ederek veterinere goturduğunu, tedavi masraflarının kendisini zorlaması uzerine yeniden calışmaya başlamaya karar verdiğini anlatan Semerci, calıştığı okulun yemekhanesinden artan yiyecekleri toplayarak hayvanlara dağıtmaya başladığını ifade etti.
Hz. Omer'in "Dağlara buğday serpin ki Musluman ulkede kuşlar ac kalmasın" sozlerinden cok etkilendiğini dile getiren Semerci, şoyle konuştu:
"Yaralı hayvanların tedavi masraflarını ustlenince harcamam artıyor. Bazen abarttığım da oluyor ama o para bir canlının yaşama tutunması icin harcanıyor. Bu da benim icin yeterli. Hayvanları besledikten sonra o kadar buyuk bir ic huzuruyla evime gidiyorum ki bu mutluluk hicbir şeyle değişilmez. Onları beslemeden yemek yiyemiyorum."