Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk: Gazetecilerin 2020 yılında ne kadar oğretmen alımı yapılacağı sorusu uzerine Bakan Selcuk, "Bugunumuzun konusu değil, inşallah başka bir zaman değerlendiririz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Eğitim Konusunda Kilis'in geleceğinin nasıl planlanacağı mevcut imkansızlıların nasıl imkana cevrileceği fikir alış verişinde bulunacaklarını soyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, geceyi gecirdiği otelden yuruyerek Kilis Valiliğine geldi. Burada Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Selcuk,yaptığı acıklamada, "Turkiye'de bir cok ili ziyaret ediyoruz. Ama Kilis'in kendisine ozgu imkanları, kendisine gozu problemleri var. Bunları yerinde gormek, bir değerlendirme yapmak, ve ozellikle, eğitim konusunda Kilis'in geleceğinin nasıl planlanacağı, ne tur hazırlık yapılacağı, yatırımlar yapılacağı, mevcut imkansızlıların nasıl imkana cevrileceği konusunda fikir alış verişinde bulunacağız. Bunun neticesinde donuşumuzde bu fikir alış verilerimizin hayata gecmesi icinde bazı tedbirler alacağız. Şimdiden neyi nasıl yapacağımız konusunda bazı on goruşmeler yapmaya başladık. İnşallah buradaki ekonominin eğitimle butunleşmesi, sosyal hayatın, kulturel hayatın, eğitime katkısının ortayı cıkarılması icinde bazı tedbirler almayı planlıyoruz" dedi.
"2020 yılında oğretmen alımları"
Gazetecilerin 2020 yılında ne kadar oğretmen alımı yapılacağı sorusu uzerine Bakan Selcuk, "Bugunumuzun konusu değil, inşallah başka bir zaman değerlendiririz" dedi.
Vali Recep Soyturk ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'u Milletvekilleri ile belediye başkanı ile Ankara'da ziyaret ettiklerini ifade ederek, "İlimizdeki eğitimle ilgili sorunları, arz etmiştik. Sağ olsunlar Bakan bey bize sizin buruya gelmenize gerek yok, biz gelmeliydik. Biz Kilis'in eğitim sorunlarını biliyoruz. Bizzat gelip yerinde gormek istiyoruz demişlerdi. Cok kısa bir sure icerisinde buraya gelmeleri butun gunu bizimle gecirmiş olması Kilis'in cok onemlidir. Ben teşriflerinden ve Kilis'e mujdelerinden dolayı teşekkurlerimi arz ediyorum" dedi.
Bakan Selcuk'a, Kilis Milletvekilleri Mustafa Hilmi Dulger, Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis İl Başkanı Mehmet Murat Karataş ile daire amir ve mudurleri eşlik etti.