Bingol'de gorev yapan Turkce Oğretmeni Mehmet Ali İnanc, koydeki okulda dersten kalan zamanlarda oğrencilere ucretsiz sac tıraşı yapıyor Bingol'de gorev yapan Turkce Oğretmeni Mehmet Ali İnanc, koydeki okulda dersten kalan zamanlarda oğrencilere ucretsiz sac tıraşı yapıyor.
Genc ilcesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Caytepe koyundeki Yatılı Bolge Ortaokulunda gorev yapan Turkce Oğretmeni Mehmet Ali İnanc, dersten arta kalan zamanlarında oğrencileri tıraş edip kuaforluk hizmeti veriyor. Atanmadan once berberlikte tecrubesi olan İnanc, ailelerin de takdirini kazandı.
Batmanlı olduğunu belirten oğretmen Mehmet Ali İnanc, "7 yıl once Caytepe Yatılı Bolge Ortaokuluna tayinim oldu. Atanmadan once berberlikle ilgili birkac tecrubem olmuştu. Okulumuz koy okulu, il ve ilce merkezine uzak kalıyor. Oğrencilerimiz de pansiyonda yatılı kalan oğrenciler. Zaman gectikce cocuklarımızın sac kesimi noktasında bir ihtiyacları olduğunu fark ettim. Ben de goreve başladıktan sonra pansiyon icerisinde boş bir oda baktım ve bu odayı da kendime gore duzenledim. Berber malzemeleri ve kuafor malzemesi temin ettim. Derslerden sonra zaman buldukca cocuklarımızın saclarını kesiyorum ve saclarına guzel şekiller vermeye calışıyorum. Cocuklar bu işten cok mutlular ve onların gozlerindeki mutluluğu ve parıltıyı gorunce bizler de haliyle cok mutlu oluyoruz. Hatta bazen oğrencilerimiz bize 'Lutfen bize Cristiano Ronaldo ya da Burak Yılmaz tıraşı yapabilir misiniz?' gibi isteklerle geliyorlar, biz de bu isteklerini kırmayarak cevap vermeye calışıyoruz" diye konuştu.
Oğretmenlerinin hem derslerde hem de dışarıda kendilerine bir baba şefkati ile yaklaştığını belirten oğrencilerden Adem Gengoru, "Yatılıda okuyoruz. Mehmet Ali hocamız bizimle yakından ilgileniyor, dertlerimizi dinliyor. Sacımız uzadığında kesiyor. Bize hem oğretmenlik yapıyor hem de babalık yapıyor" dedi.
Oğretmenlerini cok sevdiklerini belirten Eren Değişgec ise, "Okulumuz ilceye uzak olduğu icin sacımızı kesmeye gidemiyoruz. Uzadığında Mehmet Ali hocamız pansiyonda bizi tıraş ediyor. Cokta guzel kesiyor. İstediğimiz şekli veriyor, jole suruyor ve fon cekiyor. Hocamıza ne kadar teşekkur etsek azdır" ifadelerini kullandı.