Doğuştan gorme engelli Turkce oğretmeni Zeynep Yılmaz, oğretmenlik mesleğine duyduğu sevdasıyla oğrencilerine ışık oluyor. Ordu'da Altınordu Başoğretmen Ortaokulunda Turkce oğretmenliği yapan ve doğuştan konjenital glokom hastalığına bağlı olarak gorme engelli olan Zeynep Yılmaz, cocukluk hayali olan oğretmenliği yapmanın mutluluğunu yaşıyor.
Yaklaşık 10 yıldır kadrolu oğretmenlik yapan 33 yaşındaki Yılmaz, yaşama sevinci ve azmiyle cevresindekilere ilham kaynağı oluyor.
"Şeker" ismini verdiği bastonuyla her gun evinden okula, okuldan da eve giden Zeynep oğretmen, gunduz oğrencilerin yardımlarıyla ihtiyaclarını gideriyor.
Zeynep Yılmaz, AA muhabirine yaptığı acıklamada, doğuştan engelli olduğunu, bu yaşına kadar 17 kez ameliyat gecirmesine rağmen sonuc alınamadığını soyledi.
Şu anda az da olsa ışıkları secebildiğini aktaran Yılmaz, buna rağmen hayata kusmediğini ve hayali olan oğretmenlik mesleğini yaptığını anlattı.
"Her zaman mutlu olmak icin gayret gosterdim"
Hicbir zaman hayata kusmeyi duşunmediğini ifade eden Yılmaz, her zaman yaşama sevinciyle ve neşeyle dolu biri olduğunu belirterek, "Gorme engelimi hicbir zaman kafama takmadım ve elimden geldiğince mucadele ederek mutlu yaşamaya calıştım. Her zaman daha mutlu olmak icin gayret gosterdim. Beni mutlu edecek şeylerin peşinden gittim." dedi.
Ozellikle Turkce oğretmeni olmayı arzuladığını dile getiren Yılmaz, cocuklarla bir arada olmanın kendisini her zaman mutlu ettiğini soyledi.
Hem bir şeyler oğrettiği hem de cocuklardan bir şeyler oğrendiği icin ayrıca mutlu olduğunu anlatan Yılmaz, oğrencilerin yakın ilgi ve sevgisiyle karşılaştıkca mutluluğunun katlandığını vurguladı.
Bu halde oğretmenlik yapmanın kesinlikle zor olmadığını belirten Yılmaz, "Beni okulda ya da sınıfta herhangi şekilde yoran bir durum yok. Mesleki anlamda da hicbir zorluk yaşamıyorum. Elimdeki kabartma yazıları olan kitaplarım ve kullandığım dizustu bilgisayarım ile telefonum bana cok yardımcı oluyor." diye konuştu.
"İnsan engeliyle kendini sevmesi lazım"
Kendisine benzer durumdakilere tavsiyelerde bulunan Yılmaz şunları soyledi:
"Engelli olmak bizim bir parcamız. Once bunu kabul etmemiz gerekir. İnsan engeliyle kendini sevmesi lazım. Engelli bireylerin mutlaka bunu aşması şart. Kesinlikle başarılı olmak istiyorlarsa da eğitim almaları gerekiyor. Bizi olgunlaştıran eğitimdir. Toplumun icerisinde kendinize bir yer edinmek istiyorsanız mutlaka eğitiminiz olacak. Eğer boyle olursak başarılı oluruz ve hayata sımsıkı sarılırız."