Aydın Kuyucak'ta, birleştirilmiş sınıflı Azizabat İlkokulu'nda gorev yapan eğitim gonullusu İlke Erener ve Pervin Goksu Aslan, oluşturdukları iki kişilik dev kadroyla okulu baştan aşağı yeniledi. Fiziki ortamın yanı sıra guncel eğitim programlarını okula kazandıran ikili, oğrencilere sıcak bir eğitim yuvası hazırladı. Aydın Kuyucak'ta, birleştirilmiş sınıflı Azizabat İlkokulu'nda gorev yapan eğitim gonullusu İlke Erener ve Pervin Goksu Aslan, oluşturdukları iki kişilik dev kadroyla okulu baştan aşağı yeniledi. Fiziki ortamın yanı sıra guncel eğitim programlarını okula kazandıran ikili, oğrencilere sıcak bir eğitim yuvası hazırladı.
2 yıl once gecici gorevlendirmeyle Azizabat İlkokulu'nda calışmaya başlayan İlke Erener, okulun fiziki duzenlemeleri icin kendisi, yakın cevresi, hayırseverler ve Kuyucak Belediyesi'nin desteğiyle catı, taban ve pencerelerde yaptırdığı tadilatların ardından tuvaletlerin uygun hale getirilmesi, ic-dış cephenin tamirat ve boyanmasıyla işe başladı. Sonra okul cağı gelen cocukların ailelerine tek tek ulaşan Erener, 36-68 ay arası oğrencileri tespit etti ve okula bir anasınıfı acılmasını sağladı.
Daha sonra kadrosu ile Azizabat İlkokulu'na atanan İlke Oğretmen, aradan gecen 2 yıllık surecte oğrenci devamsızlıklarını sıfıra indirdi. Goreve başladığında 7 olan oğrenci sayısını, bugun 4 sınıfın bir arada okuduğu ilkokul kısmında 17'ye cıkardı. Klasik sınıf duzeninden cok daha farklı bir duzende eğitimine devam eden Erener, oğrenciyi merkeze alan, yaparak yaşayarak oğrenemeye dayalı eğitim yontem ve tekniklerini uygulamaya koydu.
Eylul 2019'da Okul Oncesi Oğretmeni Pervin Goksu Aslan'ın da Azizabat'a atanmasıyla iki kişilik dev kadro tamamlandı. Pervin Oğretmen de, kendi materyallerini temin ederek Bakanlığın mufredatına entegre ettiği ve 4 yıldır uyguladığı Montessori eğitimini anasınıfına taşıdı.
Ekip ruhuyla birleşen eğitim gonullusu iki bayan oğretmen, birleştirilmiş sınıflı okulu geliştirmeye devam ediyor. Kullanılmayan iki dersliği daha eğitim oğretime kazandıran Erener ve Aslan, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında tasarım beceri atolyesi olarak akıl ve zeka oyunları sınıfını acarak, bu sınıfta aynı zamanda drama ve de ritim calışmalarıyla da oğretimde farkındalık oluşturuyor. Okulda cocukların kullanımına acık bir mutfak tasarlayan ikili, cocuklarla perma-kultur bahce calışmaları, sebzelerin dikimi, bakımı ve hasadı konusunda oğrencilerle birlikte atolye calışmaları yurutuyor.
Soba ile ısınan okulda cocukların ev sıcaklığında eğitim alabilmesi icin ısı kaybına neden olan tum alanlar PVC doğrama ile kapatıldı, ara koridoru korumaya alan tatami minderle kaplandı ve cocukların ic ayakkabılarıyla temiz, sıcak huzurlu bir ortamda eğitim almalarını sağladı. Cocukların yuzundeki gulumsemeyi surdurmek isteyen oğretmenler, okul icinde giyecekleri ic ayakkabılar ile okul dışında kışlık botlarını da yine hayırsever kurum ve kuruluşlardan temin ederek oğrencilere hediye etti.
Okulun fiziksel duzenlemesi yapılıp oğrencilerin daha erken yaşta eğitim ve oğretime dahil olmasına vesile olduktan sonra sınıfının klasik sınıflar gibi olmasını istemediğini belirten Sınıf Oğretmeni İlke Erener, "Bunun icin kendi butcemle ve yakın akraba-arkadaşlarımın yardımıyla sınıf demirbaşlarını temin ettim. Sınıfını işbirlikci oğrenmeye, akran oğretimine ve proje tabanlı oğrenmeye dayalı, birleştirilmiş sınıfa uyumlu bir şekilde duzenledim. Buna gore cocuğun ilgi alanları destekledi, ortaklaşa yapılan keşiflere fırsat tanındı, oğrencilerde ozguven, hayal gucu, entelektuel bağımsızlık ve kendine yetme gibi becerilerin gelişmesine imkan verilmiş oldu. Cocuklarımızın yaşadığı toplumdaki kulturunu ve doğal hayattaki rolunu anlamasına teşvik eden Montessori uygulamasını, sınıfımıza uygulamak icin materyallerini yavaş yavaş temin etmeye başladım. Ekip olarak daha yapmak istediğimiz bir cok şey var ve onları gercekleştirmek icin sadece zamana ihtiyac duyuyoruz" dedi.
Ekibe Eylul ayında dahil olan ve kendi temin ettiği materyaller ile Montessori eğitimini okul oncesi kazanımlarına entegre eden Okul Oncesi Oğretmeni Pervin Goksu Aslan ise; goreve başladığında fiziki altyapısı ile hazır bir okul bulduğunu, kendisinin sadece bu konuda İlke Oğretmene yardımcı olmaya calıştığını soyledi. Aslan, "Cocukların kendi kendine yetebilen, bağımsız bir insan olmasına yardım ederken aynı zamanda uysal bir davranış bicimi geliştirmesine ve ic huzura kavuşmasına yardım etmeye calışıyoruz. Duyu geliştirici materyaller ile zihnin temel fonksiyonları uyarılan cocuklar deneyim kazanarak oğreniyor. Akran eğitiminin en ust duzeyde uygulandığı okulumuzda tum bu calışmalara ek olarak 'Kulturel Kodlarım', 'Bir İZ Bırak TemİZ Olsun' ve 'Geleneksel Cocuk Oyunları' isimli e -twinning projeleri de yurutulmektedir" şeklinde konuştu.
Sosyal medyada okulu yakından takip eden İl Milli Eğitim Muduru Seyfullah Okumuş, Kuyucak Azizabat İlkokulu'nu ziyaret etti. Oğrencilerle bir araya gelen Okumuş, yapılan calışmalarla ilgili oğretmenlerden bilgi aldı. Şahsen ve İl Milli Eğitim Mudurluğu olarak calışmaların yakından takip edildiğini kaydeden Okumuş, "Sadece bu okulumuz icin değil; calışmalarını bu şekilde yuruten tum oğretmenlerimize her turlu desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. İlke ve Pervin oğretmenlerimizin şahsında tum oğretmenlerimize teşekkur ediyorum" dedi.