İzmir'de 30 yaşında ortaokul eğitimine başlayan ve 50'sinde sozleşmeli oğretmen olarak Van'ın Caldıran ilcesinin İran sınırındaki Osmanlı İlkokuluna atanan Refiye Ceyhan, cektiği krediyle 2 ana sınıfını donattı İzmir'de 30 yaşında ortaokul eğitimine başlayan ve 50'sinde sozleşmeli oğretmen olarak Van'ın Caldıran ilcesinin İran sınırındaki Osmanlı İlkokuluna atanan Refiye Ceyhan, cektiği krediyle 2 ana sınıfını donattı. Caldıran ilcesinin İran sınırındaki Osmanlı İlkokulunda gorev yapan sozleşmeli okul oncesi oğretmeni Refiye Ceyhan'ın (52) başarısı ve fedakarlık hikayesi, herkesten takdir topluyor. 50 yaşında ataması yapılan sayılı oğretmenlerden biri olan ve gecen yıl Osmanlı İlkokuluna okul oncesi oğretmeni olarak gorevlendirilen Ceyhan, cocukların daha kaliteli eğitim alabilmeleri icin 24 bin lira kredi cekti. Cektiği krediyle gorev yaptığı ana sınıfıyla birlikte Sarıcimen İlkokulundaki ana sınıfına da mobilya ve eğitim materyalleri alan Ceyhan, bu hareketiyle oğrenci ve velilerin gonlunde taht kurdu.
"İMKANLARIYLA BU ANA SINIFINI DİZAYN ETMESİ TAKDİRE ŞAYANDIR"
Caldıran Kaymakamı Adem Can ve Belediye Başkanı Şefik Ensari, sozleşmeli oğretmen Ceyhan'ın fedakarlığı karşısında kayıtsız kalmayarak okulu ziyaret etti. Başarılı oğretmene onur belgesi takdim eden Kaymakam Can ve Başkan Ensari, onceliklerinin her zaman eğitim olduğunu soyledi. Kaymakam Can, Ceyhan'ı tebrik ederek, "Osmanlı İlkokulu ana sınıfındayız. Okulumuzu hem ziyaret edip hem de oğretmenimizin yaptığı hizmeti gormeye geldik. Burada calışan arkadaşları tebrik ediyorum. Burada eğitim veren hocamız 30 yaşında ortaokula başlayıp eğitim hayatını tamamladıktan sonra ulkemizde kendisini eğitime adamış olması ve maddi imkanlarıyla bu ana sınıfını dizayn etmesi takdire şayandır. Turkiye'nin en uc noktasında yapmış olduğu fedakarlıktan dolayı kendisini tebrik ediyorum" dedi.
"HER ZAMAN EĞİTİMCİLERİMİZİN YANINDAYIZ"
Caldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari ise fedakar oğretmeni yurekten kutladığını soyleyerek, "Ceyhan oğretmenimiz, 30'unda eğitim hayatına dışarıdan okuyarak başlayıp 50'sinde ise eğitimci olarak atanmış. İlcemizde goreve başladıktan sonra kendi emeğiyle calışıp aldığı krediyle ana sınıfımızı donatarak geleceğimizin teminatı olan cocuklarımızın eğitimine katkı sunması bizleri duygulandırdı. Ulkemizin bir uc noktası olan İzmir'den gelip İran sınırındaki Osmanlı Mahallemizin okulunda bu ozveride bulunarak yaptığı davranış takdire şayandır. Ulke insanlarımızın vatanın her yerinde aynı ozveri ile hizmet yaptığının guzel bir orneğidir. Caldıran Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz desteklerimiz devam ederken, bu tur guzel calışmalarda da belediyemiz her zaman eğitimcilerimizin yanında oldu, olmaya da devam edecektir" diye konuştu.
KREDİYLE İKİ ANA SINIFINI DONATTI
50 yaşında ilk ataması yapılan sayılı oğretmenlerden biri olduğunu ifade eden Refiye Ceyhan ise "Eğitimlere başladığım donemlerdeki hayalim, boylesine bir sınıf hazırlamak vardı. Bu hayalimi gercekleştirdim. İstanbul'da bulunan buyuk kolejlerdeki en iyi sınıflarda bulunan mobilyaları alarak İran sınırındaki Osmanlı Mahallesi'ndeki ana sınıfına yerleştirmek nasip oldu. Ben cok mutluyum, daha iyisini ve guzelini yapma duşuncelerim var. Cocuklarla beraber daha iyi şeyler yapabileceğimi duşunuyorum. Aldığım krediyle hem kendi okulumun hem de komşu mahalledeki okulun ana sınıfını donattım" şeklinde konuştu