Milletler arası seviyede yurt ici ve yurt dışı spor musabakaları ve bunların hazırlık calışmalarına katılacak sporcu, hakem, antrenor, monitor, yoneticiler ve bu amacla gorevlendirilecek diğer gorevliler, bağlı oldukları kurumlarınca organizasyonun devamı suresince izinli sayılırlar. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mudurluğu 06.01.2020 tarih ve 299586 sayılı yazısıyla; Federasyonlarca, ceşitli branşlarda duzenlenen faaliyetlere hakem, sporcu veya idareci olarak katılan oğretmen ve diğer personelin, sık sık bu tur faaliyetlere katılmalarıyla eğitim oğretim donemi icerisinde oğrencilerimizin mağduriyeti ve eğitim kurumlarımızın işleyişinde aksamalar olduğu, bu tur faaliyetlere katılacak oğretmen ve diğer personele izin verilip verilmemesi sorusunu cevapladı.
3289 Genclik ve Spor Hizmetleri Kanunun 29. maddesinde; "Milletler arası seviyede yurt ici ve yurt dışı spor musabakaları ve bunların hazırlık calışmalarına katılacak sporcu, hakem, antrenor, mentor, yoneticiler ve bu amacla gorevlendirilecek diğer gorevliler, bağlı oldukları kurumlarınca organizasyonun devamı suresince izinli sayılırlar. Bunların ozluk hakları kurumlarınca saklı tutulur. Oğrencilerin bu sureleri devamsızlık suresinin hesabında dikkate alınmaz." hukmu getirilmiştir.
Buna gore, milletler arası seviyede yurt ici ve yurt dışı spor musabakaları ve bunların hazırlık calışmalarına katılan oğretmenlere gerekli izin verilecektir.
İşte o goruş yazısı;
Musabaka gunu oğretmen, oğrenci izinleri ve egzersiz calışmalarına dair resmi yazı Ders gorevlerinin yapılmış sayılacağı haller guncellenmelidir Fiilen yapılmayan goreve, ek ders odenir mi? Ahmet KANDEMİR