Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yonetici Secme Sınavı Duyurusu 2020-MEB-EKYS yayımlandı Milli Eğitim bakanlığı, 2020 yılı yonetici secme sınavı duyurusunu yayımladı
15.03.2020 Pazar gunu Saat: 10:15 de yapılacak olan Eğitim Kurumlarına Yonetici Secme Sınavına;
- 30.01.2020 tarihine gore adaylık dahil en az iki yıl oğretmen olarak gorev yapmış olan adaylar,
- başvurularını 22-30 Ocak 2020 tarihleri arasında bir başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacak
- ve sınav ucretini yatırarak başvurularını tamamlayacaktır.
- Gec başvuru gunu, 13 Şubat 2020 tarihidir.
EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARINA YONETİCİ SECME SINAVI DUYURUSU "2020-MEB-EKYS"
Yazılı sınav duyurusu, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yonetici Gorevlendirme Yonetmeliği hukumleri kapsamında Bakanlığımız ile Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (OSYM) 10/01/2020 tarihinde imzalanan protokole gore hazırlanmıştır.
BAŞVURU FORMUNU DOLDURMADAN ONCE BU DUYURUYU DİKKATLİCE OKUYUNUZ.
EĞİTİM KURUMLARINA YONETİCİ SECME SINAVI TAKVİMİ
SINAV BAŞVURUSU
SINAV UCRETİ YATIRMA
GEC
SINAV BAŞVURUSU VE UCRET YATIRMA
FOTOĞRAFLI GİRİŞ BELGESİ EDİNME
SINAV
SONUC İLANI
22/01/2020
30/01/2020
22/01/2020
31/01/2020
13/02/2020
09/03/2020
15/03/2020
15/03/2020 Saat: 10:15
OSYM'ce belirlenerek duyurulacaktır.
1. İLGİLİ MEVZUAT

652 sayılı Ozel Barınma Hizmeti Veren Kurumlar ve Bazı Duzenlemeler Hakkında Kanun Hukmunde Kararname.
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yonetici Gorevlendirme Yonetmeliği.
2.GENEL ACIKLAMALAR VE BAŞVURU İŞLEMLERİ
A. Genel Acıklamalar
Buduyuruda; Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim KurumlarınaYonetici Secme Sınavı (2020-MEB-EKYS) ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır. Sınav, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim KurumlarınaYonetici Gorevlendirme Yonetmeliği hukumleri kapsamında Bakanlığımız ile Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) Başkanlığı arasında imzalanan protokole gore yapılacaktır.

Eğitim kurumu mudur ve mudur yardımcılığı yazılı sınav soruları aynı sorulardan oluşacaktır. Yazılı sınava katılmak isteyen ve aşağıda belirlenen başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuruları 22 -30 Ocak 2020 tarihleri arasında Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (OSYM) elektronik ortamda alınacaktır.
Yazılı sınav, 15 Mart 2020 Pazar gunu saat 10:15'de
Adana
Afyonkarahisar
Ankara (Cankaya)
Antalya
Aydın
Balıkesir
Bolu
Bursa
Canakkale
Corum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Hatay
Isparta
Mersin

İstanbul-1 (Kadıkoy/Maltepe/Ataşehir)
İstanbul-3 (Beyoğlu/Şişli/Beşiktaş/Kağıthane/Sarıyer)
İstanbul-4 (Beyazıt/Bakırkoy/Bahcelievler/Zeytinburnu/Fatih)
İzmir/Kuzey (Karşıyaka/Bornova/Ciğli)
Kars
Kayseri
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kutahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon

Şanlıurfa
Van
Zonguldak
Kırıkkale
Batman
Karabuk
illerinde oluşturulan sınav merkezlerinde yapılacaktır.
Not: Yazılı sınava başvuran aday sayısının 1000'den daha az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapılıp yapılmayacağına OSYM tarafından başvurular alındıktan sonra karar verilecektir.
Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama suresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.
B. Başvuru İşlemleri
a) Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında oğretmen olarak gorev yapıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartı taşımayan adayların başvuruları sistem tarafından engellenecektir.
b) Yazılı sınava katılmak uzere, yonetici olarak gorevlendirme şartlarını taşıyan oğretmenler ile mudurluğe gorevlendirilmek isteyen mudur başyardımcıları ve mudur yardımcıları başvuruda bulunabilecektir.
c) Halen yonetici olarak gorev yapanlardan isteyenler de, yazılı sınav puanını, puanların gecerlik suresi icinde kullanmak uzere yazılı sınava başvuruda bulunabilecektir.
d) Başvuru koşullarını taşımayan adaylardan sınava alınanlar, sınava girmiş olsalar dahi sozlu sınava cağrılmayacak, gorevlendirmeleri yapılmayacak, gorevlendirmeleri yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.
e) Adaylar başvurularını, 22-30 Ocak 2020 tarihleri arasında bir başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacak ve sınav ucretini yatırarak başvurularını tamamlayacaktır. Gec başvuru gunu, 13 Şubat 2020 tarihidir.
f) Sınava başvurular, elektronik ortamda OSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (OSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru suresi icinde OSYM'nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri icerisinde yer alacaktır. OSYM başvuru merkezleri başvuruları, hafta ici calışma gunlerinde ve mesai saatleri icinde alacaktır. OSYM Aday İşlemleri Sisteminde gecerli fotoğrafı bulunan adaylar; başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabilecektir.
OSYM Aday İşlemleri Sisteminde gecerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerini bir başvuru merkezinden yapacaktır. Posta ve benzeri yolla başvuru alınmayacaktır.
Son 50 ay icerisinde herhangi bir başvuru merkezinden cekilmiş ve OSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar gecerli olarak kabul edilecektir.
Sınav başvurularının alınması, sınavın uygulanması, guvenlik onlemleri, sınav ucretinin yatırılması, sonuclara itiraz vb. sınav ile ilgili guncel gelişmeler, OSYM tarafından adaylara duyurulacaktır.
g) Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapacak adaylar, OSYM'nin internet adresinden edinecekleri Aday Başvuru Formunu (Sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacaktır.) doldurmuş olarak OSYM Başvuru Merkezlerine şahsen başvuracaktır. Adaylar başvurularını yaparken, doldurulmuş Aday Başvuru Formunu, nufus cuzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya gecerlilik suresi dolmamış pasaportlarının aslını veya T.C. Kimlik Kartları teslim alınıncaya kadar gecerli olan "fotoğraflı, barkodlu-karekodlu" veya "fotoğraflı, imzalı-muhurlu-barkodlu-karekodlu "Gecici Kimlik Belgesi"ni yanlarında bulundurmaları zorunludur.
Başvuru merkezi gorevlisi tarafından adayın Aday Başvuru Formundaki bilgileri ile birlikte web kamerayla alınacak fotoğrafı da elektronik ortama aktarılacaktır. (OSYM kayıtlarında gecerli bir fotoğrafı bulunan adayların fotoğraflarının cekilmesi sistem tarafından engellenmektedir.) Fotoğraf, adayın fiziksel olarak tanınmasını sağlayacak nitelikte olacaktır.
Başvuru merkezi gorevlisi adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı Aday Başvuru Kayıt Bilgileri formunu kontrol etmesi icin adaya verecektir. Bu aşamadan sonra kişisel bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu olacaktır. Aday, belgeyi kontrol edecek ve bilgiler doğru ise imzalayıp gorevliye onaylaması icin geri verecektir. Belge uzerindeki onay kodu sisteme girildikten ve sınav ucreti yatırıldıktan sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen ve sınav ucreti yatırılmayan başvurular tamamlanmayacağı icin gecersiz kabul edilecek ve sorumluluk adaya ait olacaktır. Adaylar, başvuru sırasında OSYM'ce belirlenen başvuru hizmet ucretini odeyecektir.
OSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru yapan adayların başvurularının tamamlanması icin başvuru ekranında "Başvuru İşlemi OSYM'ye Bildirilmiştir." acıklamasını mutlaka gormeleri, sınav ucretini yatırmaları ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dokumunu yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden ozenle saklamaları gerekmektedir.
Başvuru bilgileri sisteme kaydedilen adaylar, sınav ucretini yatırarak başvurularını tamamlayacaktır. Sınav ucretini suresi icinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri iptal edilecek ve bu adaylara Sınava Giriş Belgesi duzenlenmeyecektir.
Adayların, sınava başvuru yapmadan once Bakanlığımızca bu duyuruda belirtilen başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tum koşullarını taşıdıkları takdirde sınava başvuru yaparak sınav ucretini odemeleri yararlarına olacaktır. Adayların başvuru işlemine gecmeden once mutlaka OSYM tarafından yayımlanacak sınav kılavuzunu dikkatlice okumaları/incelemeleri ve tum sınav koşullarını/kurallarını kabul ederek başvuru yaptıklarını belirtir ekran uzerinde yer alan kutucuğu işaretlemeleri zorunludur.
h) Engeli/sağlık sorunu olan adaylar, bir universite veya devlet hastanesinden alacakları sağlık kurulu raporları ile belgelendirmek kaydıyla engeli/sağlık durumlarına uygun olarak 'Engelli Salonu'nda sınava alınacaktır.
i) Adayların, Aday Başvuru Formuna yazdıkları bilgilerin ve http://ais.osym.gov.tr internet adresinden girişini yaptıkları bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bu bilgilerdeki eksik ve yanlışlar yuzunden doğacak sonuclardan aday sorumlu olacaktır. Bir adayın beyanının gerceğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan gecen sureye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tum haklarını kaybedecektir. Adaylar, sınava başvuru işlemini tamamladıktan sonra, başvuru suresi icinde başvuru bilgileriniOSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kontrol etmeli ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dokumunu edinerek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden ozenle saklamalıdır.
j) Başvuru işlemini yapmayan, başvuru koşullarını taşımayan, başvuru koşullarını taşımadığı halde sınav ucretini yatıran, başvurusu gecersiz sayılan, birden fazla sınav ucreti yatıran, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan cıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı gecersiz sayılan, ucret gerektirmeyen bir işlem icin ucret yatıran, aynı işlem icin birden fazla odeme yapan adayların odedikleri ucretler iade edilmeyecek/devredilmeyecektir.
3. BAŞVURU ŞARTLARI
Mudur ve mudur yardımcılığına ilk defa gorevlendirilecekler icin yazılı sınava Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yonetici Gorevlendirme Yonetmeliğinin 5, 6 ve 7'nci maddelerinde belirtilen genel ve ozel şartları taşıyan adaylar başvuruda bulunabilecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yonetici Gorevlendirme Yonetmeliğinin 7'nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde; "Adaylık dahil en az iki yıl oğretmen olarak gorev yapmış olmak," hukmu yer almaktadır.
Bu surenin hesaplanmasında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sozleşmeli oğretmenlik, asker oğretmenlik, yıllık izin, hastalık izni ve aylıksız izinde gecen surelerin tamamı değerlendirilecektir. Surenin hesabında; yazılı sınava başvuru tarihinin son gunu olan 30/01/2020 tarihi esas alınacaktır.
4. SINAVA GİRİŞ BELGESİNİN DUZENLENMESİ
Sınav ucretini yatırarak başvurusunu tamamlayan adaylara OSYM tarafından, hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gosteren Sınava Giriş Belgesi duzenlenecektir.
5. SINAV ORGANİZASYONU VE YURUTULMESİ
a) Adaylar sınava, sınavın yapılacağı hafta icerisinde OSYM'nin https://ais.osym.gov.trinternet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ile nufus cuzdanı, T.C. Kimlik Kartı, gecerlilik suresi dolmamış pasaport, Nufus ve Vatandaşlık İşleri Genel Mudurluğu tarafından verilen fotoğraflı, imzalı ve muhurlu 'Gecici Kimlik Belgesi'nden herhangi birinin aslı ile kabul edilecektir.
Bunların dışındaki surucu belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tum belgeler sınava giriş icin gecerli belgeler olarak kabul edilmeyecektir. Nufus cuzdanında soğuk damga basılı olacak, adayın sınav gorevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak guncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunacak, pasaportun suresi gecerli olacaktır. Uzerinde soğuk damga, guncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmayacaktır.) nufus cuzdanları ile gecerlilik suresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav koordinatorlerinin, OSYM temsilcilerinin, bina veya salon gorevlilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı OSYM Yonetim Kurulunca gecersiz sayılacaktır.
b) OSYM Aday İşlemleri Sistemine erişim icin şifresini unutan adaylar, OSYM sınav koordinatorleri/yetkili başvuru merkezlerine nufus cuzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya gecerlilik suresi dolmamış pasaportları ile şahsen başvurarak ucreti karşılığında yeni şifrelerini edinebilecektir. Şifrenin edinilmesi ile ilgili ayrıntılı bilgi OSYM'nin internet sayfasında bulunmaktadır.
c) Sınav icin gerekli olan iki adet kurşunkalem, silgi, kalemtıraş, pecete her bir aday icin OSYM tarafından temin edilecektir. Tum adaylar, 26 Eylul 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Adayların ve Sınav Gorevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yonetmelik" hukumlerine ve diğer ilgili mevzuata uymak zorundadır. Sınav bina/salonları OSYM tarafından kurulacak guvenlik kameraları ile izlenebilecektir. Kamera kayıtları gerektiğinde kanıt olarak kullanılacaktır.
6. SINAV KONULARI
Sınavda adaylara coktan secmeli 80 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Yazılı sınav konuları ve ağırlıkları şunlardır:
a) Genel yetenek ve genel kultur: %35
b) Ataturk İlkeleri ve İnkılap Tarihi: %10
c) Değerler eğitimi: %5
d) Eğitim ve oğretimde etik: %5
e) Eğitim bilimleri: %35
f) Mevzuat: %10
(T.C. Anayasası, 05.01.1961 tarihli ve 222 sayılı İlkoğretim ve Eğitim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 14.06.1973 tarihli ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 01.11.1984 tarihli ve 3071 sayılı Dilekce Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 02.12.1999 tarihli ve 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Gorevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 25.6.2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Gorevlileri Sendikaları ve Toplu Sozleşme Kanunu, 10.12.2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yonetimi ve Kontrol Kanunu, 10.06.1949 tarihli ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Milli Eğitim Bakanlığı başlıklı Onuncu Bolumunde yer alan hukumler)
Not: Testte tum mevzuattan soru yer almayabilecektir.
7. TELİF HAKLARI
Sınavda uygulanacak sorularının telif hakları OSYM'ye aittir. Sorular, OSYM Yonetim Kurulu tarafından yayımlanmasına karar verilenler haric, hicbir kişi veya kuruma verilmeyecek; basılı veya internet ortamında yayımlanmayacaktır. OSYM'nin yazılı izni olmadan, hangi amacla olursa olsun soruların tamamının veya bir kısmının kopya edilmesi, fotoğraflarının cekilmesi, herhangi bir yolla coğaltılması, kullanılması veya yayımlanması yasaktır. Aksi yonde fiillere karşı, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince kanuni yollara başvurulacaktır. Sınava giren adaylar, bu durumu kabul etmiş sayılacaktır.
8. SINAV SONUCLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
a) Adaylar, testteki soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kağıtlarına işaretleyecek, cevap kağıtları OSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.
b) Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Adayların sınav puanları, doğru cevap sayıları toplanarak 100 tam puan uzerinden hesaplanacaktır.
c) Sınavdan sonra OSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak gecerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.
9. SINAV SONUCLARININ DUYURULMASI
Sınav sonucları, OSYM'nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuc belgesi gonderilmeyecektir.
Adaylar sınav sonuclarını, OSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile oğrenebilecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuc bilgileri adaylara tebliğ hukmundedir.
10. SINAV SONUCLARINA İTİRAZ VE İNCELEME TALEPLERİ
a) Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonucların OSYM tarafından elektronik ortamda acıklanmasından itibaren en gec 10 gun icinde OSYM'nin internet sayfasında yer alan "Adaylar Tarafından Dilekce Gonderilmesi ve İşlem Ucretleri" konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaclı Dilekce orneğini kullanarak OSYM'ye başvuracaktır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise, sınav tarihinden itibaren 3 iş gunu icerisinde aynı şekilde yapılacaktır. (Yapılacak her turlu itiraz, adayın dava acabilme hakkı icin gecerli 10 gunluk dava acma suresini durdurmayacaktır.) Bu adayların, inceleme masrafları karşılığı OSYM'nin T.C. Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi TR40 0001 2009 4520 0044 0002 07) numaralı hesabına gerekli ucreti yatırdıklarını gosteren dekontunu dilekcelerine eklemeleri gerekir. Dilekce OSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılacaktır. OSYM, suresi icinde yapılan itirazları inceleyecek, sonuclarını adaylara ve gerektiğinde ilgili kuruma 10 gun icerisinde posta ile bildirecektir. Suresi gectikten sonra yapılan itirazlar ile uzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış dilekceler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Sure hesabında OSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır.
b) OSYM'de bulunan her turlu sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkca, aday dahil hicbir kişi ya da kuruma gosterilmeyecek ve verilmeyecektir. Ancak, "Adaylar Tarafından Dilekce Gonderilmesi ve İşlem Ucretleri" konulu duyuru doğrultusunda adaylar, sınavda kullanmış oldukları kendi soru kitapcığı ve cevap kağıdının goruntusunu OSYM'de (Ankara'da) ucret karşılığı, 6114 sayılı Kanun'un 7. maddesinin dorduncu fıkrasında belirtilen imha suresi sona ermeden inceleyebileceklerdir.
11. SINAV UCRETİ VE TAHSİLİ
Sınava girecek adaylar 22-31 Ocak 2020 tarihleri arasında, OSYM adına aşağıdaki bankalara 200,00 TL sınav ucreti yatıracaktır.
Akbank'ın tum şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar haric)
Albaraka Turk Katılım Bankası'nın tum şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar haric)
Finansbank'ın tum şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar haric)
Kuveyt Turk Katılım Bankası'nın tum şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar haric)
Turk Ekonomi Bankası'nın tum şubeleri ve internet bankacılığı
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeleri
ING Bank'ın tum şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar haric)
Vakıf Katılım Bankası'nın tum şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar haric)
Ziraat Bankası'na sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık aracılığıyla ucret yatırılabilecek; şubelerden ve ATM'den ucret yatırılmayacaktır.
Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM'lere yonlendirebilecektir. Adaylar sınav ucretini, OSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ODEMELER" alanından TL olarak kredi kartı/banka kartıyla da yatırabilecektir.
Gec başvuru gununde başvuru yapan adaylar, sınav ucretini aynı gun 300,00 TL olarak yatıracaktır. Gec başvuru gununde yapılan başvurularda sınav ucreti, aynı gun saat 23.59'a kadar OSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ODEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Gec başvuru gununde yapılan başvurularda sınav ucreti bankalardan yatırılmayacaktır.
Adaylar sınav ucretini, sınava başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra yatıracaktır. Sınava başvuru bilgileri sisteme kaydedildiği halde sınav ucretini suresi icinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri silinecek, başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacak, bu adaylar icin Sınava Giriş Belgesi de duzenlenmeyecektir.
Sınav ucreti odeme işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan OSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı sorumlu olmayacaktır.
İLETİŞİM BİLGİLERİ
PERSONEL GENEL MUDURLUĞU (PGM)
Tel: 0 (312) 413 17 31413 28 57- 413 18 44413 18 49
Faks: 0 (312) 418 23 43