Cankırı'da yalnız yaşadığı evinde su borusuna asılı bulunan oğretmen Tuğba Acıkgoz'un (30) olumuyle ilgili soruşturma başlatıldı. Acıkgoz'un kardeşi Abdulsamet Acıkgoz ise, "İntihar susu verilerek cinayet işlendiğini duşunuyorum. Olayın olduğu gece evden gurultu duyulması,yannemin Tuğba'nın vefatının ardından yıkadığı esnada vucudunda gorduğu morluklar bunu gostermektedir" dedi. Cankırı merkezde yalnız yaşayan ve ozel okulda edebiyat oğretmeni olan Tuğba Acıkgoz'den gecen 14 Ocak'ta haber alamayan yakınları, eve gitti. Cilingir yardımıyla girilen evde Tuğba Acıkgoz, eşarpla su borusuna asılı haldeybulundu. Haber verilmesiyle gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Tuğba oğretmenin olduğu belirlendi. Tuğba Acıkgoz, otopsinin ardından memleketi Cankırı'nın Orta ilcesinde toprağa verildi.
AİLE ŞİKAYETCİ OLDU
Ancak daha sonra Tuğba'nın intiharına inanmayan yakınları, konuştuğu erkek arkadaşı M.M.'den şuphelenerek şikayette bulundu. Bunun uzerine savcılık soruşturma başlattı. Tuğba Acıkgoz'un ablası Munise Acıkgoz, polise verdiği ifadesinde, kardeşinin intihar edecek birisi olmadığını soyleyerek, "Kardeşimin goruştuğu M.M. psikolojik sorunları olan birisiymiş. Daha once de kardeşimi darbetmiş veytehdit icerikli mesajlar atmış.yKardeşimin vefatından sona vucudunda morluklar olması ve parmaklarında kırıklar olması bu durumu doğruluyor. Komşularından biri olayın olduğu gece Tuğba'nın dairesinden tartışma seslerinin geldiğini soyledi. Ben bu olayın intihar olmadığını duşunmuyorum.yM.M. isimli şahsın kardeşimi oldurduğunu duşunuyorum. M.M.'den davacı ve şik?yetciyim" dedi.
Tuğba Acıkgoz'un kardeşi Abdulsamet Acıkgoz ise, "İntihar susu verilerek cinayet işlendiğini duşunuyorum. Olayın olduğu gece evden gurultu duyulması,yannemin Tuğba'nın vefatının ardından yıkadığı esnada vucudunda gorduğu morluklar bunu gostermektedir. Delillerin toplanmasını, soruşturmanın genişletilmesini istiyorum. M.M.'den davacı ve şik?yetciyim" ifadelerini kullandı.
'M.M.'DEN ŞİDDET VE BASKI GORDUĞUNU ANLATTI'
Tuğba Acıkgoz ile bir sure ev arkadaşlığı yapan G.D. ise, M.M.'nin surekli yaşadıkları eve gelmesinden dolayı rahatsız olup, evden ayrıldığını soyleyerek, "Tuğba abla kendisini asacak birisi değildir. Ben M.M.'nin psikolojisinin bozuk olduğunu duşunuyorum. Daha onceden Tuğba'yı darbettiğini ve ara ara kavga ettiklerini biliyorum" diye konuştu. İzmir'de yaşayan arkadaşı Z.T. iseyTuğba Acıkgoz'un M.M. ile gecen yıl Ağustos ayında tanıştığını kaydederek, "Tuğba bana telefonda, erkek arkadaşından baskı ve fiziksel şiddet gorduğunu anlattı. Tuğba'nın bana anlattığına gore, M.M. kendisine surekli 'sen olmeyi hak ediyorsun', 'sen yalnız oleceksin' gibi soylemlerde bulunmuş. Ben Tuğba'nın intihar ettiğine inanmıyorum. Eğer intihar etseydi, bu kendini asarak değil, ilac kullanmak gibi daha kolay yontemleri denerdi. Bu olayda M.M'nin etkisinin olduğunu duşunuyorum."
ANNE: YUZUNDE MORLUK VARDI
DHA'ya konuşan anne Nazlı Acıkgoz ise kızının olaydan 1 gun once yanlarına geldiğini, sonra yuzunu cenazesini yıkarken gorduğunu anlattı. Nazlı Acıkgoz, "Baktım yuzu bembeyaz, simsiyah kaşlar. Kızımı kendi ellerimle yıkadım. Yuzunde morluk, kalcasında morluk, vucudunda 3 yerinde morluk vardı. Boynunun arkası kırılmış, yuzunde cizik vardı. Parmakları kırık. Kızımı sevdim, ben sevdim kızım guldu, ben sevdim kızım guldu" dedi.
'KIZIM ASLA İNTİHAR ETMEZ'

Kızının konuştuğu erkek arkadaşından tehditler aldığını oğrendiğini soyleyen anne Nazlı Acıkgoz, "Kızımın arkadaşları konuşurken duydum. Konuştuğu kişiden tehdit alıyormuş, mesajlar atıyormuş. Arkadaşlarına 'benden olayı gizlemeyin' dedim. Kızımın konuştuğu cocuk, Tuğbaya 'sen olmeyi hak ediyorsun, sen oleceksin, sen yalnız evde oleceksin'ydiye mesajlar atmış. Arkadaşına soyledim 'bu mesajları polise gostereceksiniz' diye. Şikayetci olduk. Ben de ifade verdim. Benim kızım kendini asla asmaz, asla intihar etmez, asla oyle biri değil. 3 tane universite okudu, cok calıştı, aklı başında biriydi. Gulucuk sacan hayırsever bir yavrumdu. Kim yaptıysa cezalandırılmasını istiyorum. Ben yandım Allahım da onları yaksın" diye konuştu.
Baba Zekeriya Şenol Acıkgoz de sucluların cezalandırılmasını istediğini belirtti.
'EŞARBIN UZERİNDE PARMAK İZİ İNCELEMESİ GEREK'
Avukat Alper Sarıca ise olaya ilişkin ciddi şuphelerin olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Başortusu kullanmayan sacı acık ve makyajlı bir kadının evinde pazardan satılan eşarbın bulunması ilginc. Yine, parmakları kırık bir kişinin duğum atıp kendini asması da garip. M.M. isimli kişi pazartesi gunu Tuğba'yı en son goren kişi. M.M. eve hic gitmediğini soyluyor; ancak normalde de haftanın 7 gunu orada kalıyor.ySalı gunu olum saati 10.00 gorunuyor normalde. Ancak saaty10.00'da ailesi ile kahvaltı yapmaya ailesinin bulunduğu eve gidecekti. Annesi ulaşamayınca saat 11.24'te arkadaşını arıyor. Arkadaşı da ulaşamıyor. Saat 11.57'de M.M.'ye ulaşılıyor. M.M., Tuğba'dan haberi olmadığını şu anda Ankara'da havaalanı yolunda bulunduğunu soyluyor. Ancak aradan 20-30 dakika gectikten sonra eve geliyor. Yine, Tuğba'nın kendini astığı soylenen su borusu Tuğba'nın boyu kadar ayakları yere değiyor. Bir de ona rağmen asılı yerin yanında ters cevrilmiş bir kova var. Eşarbın uzerinde ve evde parmak izi incelemesi yapılması gerekir. Yine M.M.'nin telefonunun sinyal verdiği baz istasyonu kayıtlarının, olum saatinde nerede olduğu ile ilgili savunmasıyla ortuşup ortuşmediği değerlendirilebilir" dedi.
Soruşturma kapsamında olayla ilgili M.M.'nin de ifadesine başvurulduğu, daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi.
Tuğba oğretmenin olumune soruşturma