Ozel Oğretim Kurumları Genel Mudurluğune bağlı ozel eğitim okulları ile ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim personeli ihtiyacının karşılanması amacıyla, yazımız ekindeki tabloda belirtilen yer ve tarihlerde başvuru şartlarını taşıyan adaylar icin Ankara ve Erzurum illerinde ''Ozel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Oğretici Yetiştirme Kursu" duzenlenecektir. Ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile destek eğitimi programı uygulayan ozel eğitim okullarında bazı alanlarda uzman oğretici ihtiyacının ozel eğitim alanı oğretmenlerince karşılanamaması durumunda; bu alanda okul oncesi, cocuk gelişimi ve eğitimi ya da sınıf oğretmenliği alanı mezunu olup Bakanlığımızca duzenlenecek 160 saat teorik ve 80 saat uygulamalı olmak uzere toplam 240 saatlik Ozel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Oğretici Yetiştirme Kurs Programını başarıyla tamamlayanlar, ozel eğitim alanı oğretmenleri tarafından uygulanan destek eğitim programlarında uzman oğretici olarak gorevlendirilebilecektir.
Bu kapsamda; Ozel Oğretim Kurumları Genel Mudurluğune bağlı ozel eğitim okulları ile ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim personeli ihtiyacının karşılanması amacıyla, yazımız ekindeki tabloda belirtilen yer ve tarihlerde başvuru şartlarını taşıyan adaylar icin Ankara ve Erzurum illerinde ''Ozel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Oğretici Yetiştirme Kursu" duzenlenecektir.
Soz konusu kurs başvuruları, aşağıda belirtilen usul ve esaslara gore yapılacaktır:
1- Bu kurslara okul oncesi, cocuk gelişimi ve eğitimi ya da sınıf oğretmenliği alanına kaynak gosterilen yuksekoğretim mezunlarından ozel eğitim okulları ile ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde gorev yapanlar ile bu kurumlarda calışmak uzere sozleşme imzalayıp belirtilen tarihlerde gorevlendirme onayı alanlar katılabileceklerdir. (Cocuk gelişimi bolumu mezunlarının başvurularının kabul edilebilmesi icin pedagojik formasyon almış olması gereklidir.)
2- Duzenlenecek kursun yol, konaklama ve diğer giderleri kursiyerlerin kendileri tarafından karşılanacaktır. Ayrıca kursun duzenlendiği eğitim merkezindeki salon, yemek ve diğer giderleri de kamu kurumlan icin belirlenen meblağı aşmamak kaydıyla, kursiyerlerin kendileri tarafından karşılanacaktır.
3- Başvurular, destek eğitim programı uygulayan ozel oğretim kurumlan tarafından yapılacaktır. Kurumlar bilgi girişleri icin "MEBBİS Ozel Oğretim Kurumlan Modulu" altında bulunan ve sadece ozel oğretim kuramlarının kullanımına acık olan "Hizmet İci Eğitim Onay İşlemleri" ekranını kullanarak ek tabloda yer alan sayılı/numaralı hizmet ici kursunu secip 30/01/2020 tarihinde 11.00-23.59 saatleri arasında başvuru yapabileceklerdir. Başvuru yapıldıktan sonra gorevlendirme onayı olmayan adayların 30/01/202005/02/2020 tarihleri arasında gorevlendirilmelerinin yapılması gerekmekte olup gorevlendirme onayına Bakanlıkca duzenlenen ''Ozel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Oğretici Yetiştirme Kursu'na katılmak şartıyla'' şeklinde şerh duşulecektir.
4- Kurumlar, kursiyer icin "Ozel Oğretim Kurumlan Modulu" altında Hizmet İci Eğitim Onay İşlemlerinden başvuruyu onayladıktan sonra aynı sayfada yer alan raporlardan "Hizmet İci Eğitim Başvuru Formu" raporunun cıktısını alarak kursiyerin gorevlendirme onayları, diploma ve nufus cuzdanı fotokopilerini de onaylayarak bu belgeleri 05/02/2020 tarihi mesai bitimine kadar bulundukları il milli eğitim mudurluklerine teslim edeceklerdir.
5- Bu belgeler, il milli eğitim mudurluklerinin ozel oğretim kurumlarının iş ve işlemlerinden sorumlu il milli eğitim mudur yardımcısı/şube muduru başkanlığında, bir şube muduru ile şef ya da memurdan oluşturulacak komisyon tarafından incelenerek MEBBİS Ozel Oğretim Kurumları Modulu altında bulunan Hizmet İci Eğitim Onay İşlemleri, İl Aday Başvuru Onay İşlemleri ekranından en gec 06/02/2020 tarihi saat 17.00' ye kadar başvurusu uygun değerlendirilenler onaylanacak; başvurusu uygun gorulmeyenlerin başvuruları acıklamalar bolumune gerekce belirtilerek reddedilecektir. (Başvuru evrakları ve başvuru listeleri il milli eğitim mudurluklerince muhafaza edilecek, ayrıca Bakanlığa gonderilmeyecektir.)
6- Yapılan değerlendirme sonucunda başvuruları uygun değerlendirilenler ile başvurusu reddedilenler, yaşanabilecek olumsuzlukların onlenmesi amacıyla il milli eğitim mudurlukleri tarafından adaylara zamanında bildirilecektir.

7- Belgeleri eksik veya başvuru şartlarını taşımayan kursiyerlerin evrakları işleme alınmayacak, başvuruları -kursa başlamış olsalar dahi- iptal edilecektir. Şartları taşımadığı halde kursa katılmak icin başvuru yapan kursiyerler ile ilgili iş ve işlemleri yuruten kurum mudurleri hakkında yasal işlem yapılacaktır.
8- Başvuruları uygun gorulen kursiyerlerin listesi Ozel Oğretim Kurumları Genel Mudurluğunun internet sayfasında (ookgm.meb.gov.tr) duyurulacaktır.
İşte resmi yazı ve faaliyet tablosu;