Milli Eğitim bakanlığında oğretmen olarak calışıp da, bulunduğu yerleşim yerinde cocuklarının aynı duzeyde ve turde devam edebileceği bir okul bulunmayanlar, sure kaydı aranmaksızın parasız yatılı olarak yerleştirilecek Mersin'in Mut ilcesinde ikamet eden bir oğretmen, cocuğunun Mersin Yenişehir ilcesinde bir proje imam hatip okulunu kazanması dolaysıyla, yonetmeliğin 12/d bendine binaen parasız olarak yerleştirilmesi talebinde bulunur.
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yonetmeliğinin 12. Maddesi d) bendinde "Bakanlığa bağlı resmi ilkoğretim ve ortaoğretim kuramlarında oğretmen olup gorevli bulundukları yerleşim biriminde cocuklarının devam edeceği duzeyde ve turde okul bulunmayanların oğrenci olan cocukları... boş kontenjanlara sure kaydı aranmaksızın parasız yatılı olarak yerleştirilir" denilmektedir.
Ancak, Mersin Valiliği, Mut ilcesindeki imam hatip ile Yenişehir ilcesindeki imam hatip lisesinin aynı turde olduğunu belirterek talebi reddeder.
Acılan davada, idare mahkemesi proje okulu statusundeki imam hatip lisesi ile duz imam hatip lisesinin aynı turde olmadığını değerlendirerek, parasız yatılı olarak yerleştirme talebinin reddedilmesi işlemini iptal eder.
Konya Bolge İdare Mahkemesi de bu kararı onamıştır.
İŞTE MAHKEME KARARLARI