Gaziantep'in Oğuzeli ilcesindeki yatılı bolge ortaokulunda beden eğitimi oğretmenliği yapan Mustafa Karatellik, oğrencilerini atletizmle tanıştırarak, Turkiye şampiyonlukları ve ceşitli dereceler elde etti. Gaziantep'in Oğuzeli ilcesinde beden eğitimi oğretmenliği yapan 47 yaşındaki Mustafa Karatellik, oğrencilerini atletizme tanıştırarak, musabakalara hazırlıyor.
Oğuzeli Yatılı Bolge Ortaokulunda, oğrencileri tarafından cok sevilen Mustafa Karatellik, 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "mesleğinde katma değer ureten oğretmenler" listesine secildi.
Mustafa oğretmenin imkansızlıklara rağmen şampiyonalara hazırladığı oğrenciler, okullar arası musabakalarda elde ettikleri Turkiye şampiyonlukları ve ceşitli derecelerle adından soz ettiriyor.
Mustafa Karatellik, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 22 yıldır oğretmenlik yaptığını belirterek, "İşimi cok severek yapıyorum. Yılın oğretmeni secilmem, buyuk motivasyon oldu. Verilen emeğin karşılığı olduğunu gordum. Daha cok calışmak icin onumu actı." dedi.
Oğuzeli ilcesinde calışmaya başladıktan sonra atletizm alanındaki potansiyeli fark ettiğini anlatan Karatellik, "İmkanlarımız gercekten kısıtlıydı. Calışacak alanımız yoktu, oğrencilerin malzeme ihtiyacını karşılamamız cok zor oluyordu. Cocuklarımıza spor yaptırmak icin şartları zorlayarak bu işi başarabileceğimizi duşunduk. Okula ilk geldiğimde cocuklarımı Turkiye derecesi yapacak seviyeye ulaştıracak şekilde plan yapmıştım. İlk yılımızda kucukler atletizm uzun atlamada derece elde ettik." diye konuştu.
Okuldaki cocukların, maddi manevi zorluklar yaşadığına dikkati ceken Karatellik, şunları kaydetti:
"Başarıya ac, kendilerini ifade etmekte zorlanan cocuklar"
"Bizim cocuklarımız genelde dezavantajlı durumda olanlar. Oksuz, yetim cocuğumuz cok fazla. Onların hayatına dokunmak, beklentilerini arttırmak istedim. Başarıya ac, kendilerini ifade etmekte zorlanan cocuklar. Spor yaptırarak kendilerine guvenmelerini sağlamak istiyorum. Oğretmen arkadaşlarımız cocukların kavgacı olduğunu soylerdi. Spora başladıktan sonra durulduklarını bildirdiler. Turkiye ikinciliği, ucunculuğu elde eden kızlarım var."
Karatellik, okullar arası kros Turkiye birinciliğinde şampiyonluğu bulunan oğrencisi Buse Mayda'nın, 14 Yaş Altı Turkiye Salon Atletizm Şampiyonası'nda da 1000 metre mesafe koşusunda birinci olduğunu, okullar arası puanlı atletizm yarışmasında ise 1500 metrede ikincilik elde ettiğini soyledi.
Oğrencilerinin ortaokuldan mezun olduktan sonra lise ve universitede spora devam etmelerini istediğini, bu konuda da yonlendirmeler yaptığını dile getiren Karatellik, spor lisesine, beden eğitimi oğretmenliğine giden oğrencilerinin bulunduğunu, genclerin, başarılarının yanı sıra topluma faydalı bireyler olmaları icin calıştığını ifade etti.