Bakanlıkca veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt icinde duzenlenen her turlu eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde gorevlendirilenlerin gorevlendirildikleri tarih ve saatte fiilen yerine getiremedikleri destekleme ve yetiştirme kurslarındaki ders gorevlerini de yapmış sayılarak bu gorevlerine istinaden ek dersleri odenecek. Cankırı İl Milli Eğitim Mudurluğu gorevli-izinli olan bir oğretmene DYK kurs ek dersi odenemeyeceğini belirtmesi uzerine bir sendika tarafından Milli Eğitim Bakanlığına başvurulmuştur.
MEB Olcme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Mudurluğu Cankırı İl Milli Eğitim Mudurluğune verdiği cevap yazısında MEB İnsan Kaynakları Genel Mudurluğunun 20.04.2018 tarih ve 8024580 sayılı yazısına gore işlem yapılması gerektiğini bildirmiştir.
Soz konusu yazıya gore; Valilikler yurt icinde eğitsel gezi, konferans ve seminer duzenlemektedir. Bunlara katılan oğretmenler ise orneğin destekleme ve yetiştirme kurslarındaki ders gorevlerini yapamamaktadır.
MEB bu konuda verdiği bir goruş yazısında, Ders ve Ek ders saatlerine dair esasların 16. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca, gorevlendirildikleri tarih ve saatte fiilen yerine getiremedikleri destekleme ve yetiştirme kurslarındaki ders gorevlerini de yapmış sayılarak bu gorevlerine istinaden ek derslerinin odenmesi gerektiğini belirtmiştir.
İşte o yazılar;
Ahmet KANDEMİR