Malatya'da bir okulda 10 yıldır muzik oğretmeni olarak gorev yapan doğuştan gorme engelli Habip İbar, gonulden bağlı olduğu muzik alanında koro şefi olmak icin caba gosteriyor. Duğunlerde şarkı soyleyerek muzik hayatına başlayan gorme engelli Habip İbar, en buyuk hayali koro şefliği icin eğitim alıyor.
Mersin'de doğuştan gorme engelli olarak dunyaya gelen 41 yaşındaki İbar, gorme engelliler okulunda eğitim almak icin 1984'te Gaziantep'e gitti.
Hayatı oğrenmek ve engelsiz insanlarla ic ice yaşayabilmek icin eğitim hayatına normal okulda devam eden İbar, 1999'da girdiği sınavda Eskişehir Anadolu Universitesi Kamu Yonetimi Bolumu'nu kazandı.
İki yıl bu bolumde okuduktan sonra cocukluk hayalini gercekleştirmek icin tekrar girdiği universite sınavında Malatya İnonu Universitesi Eğitim Fakultesi Muzik Oğretmenliği Bolumu'nu kazanan İbar, mezuniyetin ardından oğretmenliğe başladı.
Malatya'da 10 yıldır muzik oğretmenliği yapan ve 986 oğrencisi bulunan Habip oğretmen, cocuklara muziği sevdirmenin gururunu yaşıyor.
Kendisini muzik alanında geliştirmek ve oğrencilere daha fazla faydalı olmak isteyen İbar, Antalya'da duzenlenen 100 Ses Koro Okulu'nun koro şefliği eğitimine katıldı.
Hayatına muzik yon veriyor
Eşi de gorme engelli olan İbar, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bateri haric vurmalı calgıların hemen hepsini oğrendiğini, piyanoda ise cok iyi olduğunu soyledi.
Ozellikle ses eğitimi uzerine calışmalar yaptığını anlatan İbar, "Eskiden engelli olmak ciddi sorundu, şimdi ise teknolojik imkanlar lehimize calışıyor. İnsanların bu anlamda bilinclenmesi işimizi kolaylaştırıyor." dedi.
Muziğin kendisi icin her şey olduğunu vurgulayan İbar, "Muzikle yaşıyor, muzikle duyuyor ve goruyorum. Aklınıza gelebilecek tum maddi, manevi, fiziksel ve duygusal hazların bircoğunu muzikle alıyorum. Ben 'Butun şefler goren olmak zorunda mı, niye bir gorme engelli şef olmasın' duşuncesiyle yola cıktım. Şu an bunun eğitimini alıyorum, şef olarak gorev yapmak istiyorum." diye konuştu.