Hakkari'de eğitim kalitesinin artırılması amacıyla hazırlanan "Hakkari Eğitimini Geliştirme ve İzleme Projesi" kapsamında oğretmenler, tatil yapmak yerine oğrencileri sınavlara calıştırıyor. Hakkari'de 150 civarında oğretmen, yarıyıl tatilinde acık tutulan okullarda sınavlara hazırlanan oğrencilere gonullu eğitim veriyor.
İl Milli Eğitim Mudurluğunun, kentteki eğitim kalitesini artırmak amacıyla valilik himayesinde başlattığı "Hakkari Eğitimini Geliştirme ve İzleme Projesi" devam ediyor.
Sınavlardaki başarı ortalamasını yukseltmeyi amaclayan İl Milli Eğitim Mudurluğu, bu amacla yarıyıl tatilinde bazı okulları acık tutarak oğrencilere daha sakin ortamda ders calışma imkanı sunuyor.
Projeye destek veren 150'ye yakın oğretmen de tatile ya da memleketlerine gitmek yerine gonullu olarak okullarda oğrencilere soru cozmelerinde ve konu tekrarlarında yardımcı oluyor.
Oğrencilerin başarısı icin tatillerinden vazgecen fedakar oğretmenler, haftanın 5 gunu okullarda mesai yaparak, oğrencilerin eksiklerini gidermeye calışıyor.
İl Milli Eğitim Muduru Bilal Gur, Vali İdris Akbıyık'ın onderliğinde başlattıkları eğitim seferberliği kapsamında yarıyıl tatilinde evinde calışma imkanı bulamayan oğrencilere okulları actıklarını soyledi.
Tatilde memleketlerine gitmeyen oğretmenlerin de oğrencilere destek verdiğini aktaran Gur, gosterdikleri fedakarlıktan dolayı oğretmenlere teşekkur etti.
Yaklaşık 30 oğrencinin sınavlara hazırlandığı Seyit Taha İmam Hatip Ortaokulu Muduru ve Sosyal Bilimler Oğretmeni Necdet Tanyurek ise yarıyıl tatilini oğrencileri sınava hazırlayarak değerlendirdiklerini belirtti.
Bu yıl sınava girecek oğrencilerin başarılarını artırmak icin caba sarf ettiklerini vurgulayan Tanyurek, şunları kaydetti:
"Okul idarecilerimiz ve oğretmenlerimizle oğrencilerimizin başarısı icin caba gosteriyoruz. Bu amacla boş zamanları oğrencilerin yararına değerlendirmek amacıyla bu calışmaya katıldık. Hafta ici saat 11.00-16.00 arası cocuklara etut yaptırıyoruz. Oğretmenlerle onların yanında yer alarak, takıldıkları, kendilerini eksik hissettikleri konularda yardımcı olmaya calışıyoruz. Amacımız, cocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak. Tatillerde de surekli oğrencilerimizle baş başayız."
Oğrencilerinden Nurullah Gur ise okulda daha iyi ders calışma imkanı bulduğunu ifade ederek, "Gunde 5 saat ders calışıyoruz. Kitap okuyup oğretmenlerimizin verdiği testleri cozuyoruz. Burada ders calışmak bizim icin daha verimli oluyor. Oğretmenlerimiz de her konuda bize destek veriyor." dedi.