Şırnak'ın Silopi ilcesinde yaklaşık 5 yıldır gorev yapan Hilal Babahan, koy okulu oğrencilerinin daha ferah bir ortamda ders işlemeleri icin yarı yıl tatilinde memleketine gitmek yerine okulun bakım ve onarımını gercekleştirdi. Şırnak'ın Silopi ilcesinde yaklaşık 5 yıldır gorev yapan Hilal Babahan, koy okulu oğrencilerinin daha ferah bir ortamda ders işlemeleri icin yarı yıl tatilinde memleketine gitmek yerine okulun bakım ve onarımını gercekleştirdi.
Silopi Buğdaylı İlkokulu Muduru Hilal Babahan, koy okuluna atandığı gunden beri ceşitli faaliyetler yuruterek koy okulu oğrencilerinin eğitimlerine katkı sağladı. Oğrencilere eğitimi sevdirebilmek adına surekli etkinlikler yapan Babahan, son olarak yarı yıl tatilinde memleketi Bitlis'e gitmeyerek okulun ic ve dış duvarlarını boyadı. Koy Cocukları Okusun Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında iş adamları Sinan Ozbilgi, Şenol ve Ozbek Şahin kardeşlerden destek alarak koy okulunu bakım ve onarımlarını yapan Hilal Babahan, amacının oğrencilerin ikinci donemde eğitim hayatına farklı bir ortamda başlamaları olduğunu soyledi. Bitlis'in Adilcevaz ilcesinden Şırnak'ın Silopi ilcesine gelerek, sınırın sıfır noktasında tek amacının eğitime katkı sağlamak olduğunu belirten Hilal Babahan, oğretmenlik mesleğinin gonulluluk esasına bağlı olduğunu, işini severek yaptığını ifade etti.
"Her oğretmen bir Calıkuşu'dur"
KPSS'den yuksek bir puan almasına rağmen Silopi ilcesindeki koy okuluna tayinini istediğini belirten Buğdaylı İlkokulu Muduru Hilal Babahan, eğitimin kalkınması adına nerede olursa olsun gorev yapmak gerektiğini dile getirdi. Babahan, "Her oğretmen bir Calıkuşu'dur. Ben de bolge insanıyım. Eğitim aşamasında ailemden sonuna kadar destek aldım. Koy okulunu secmemdeki ana neden minik yureklerin kalbine dokunmaktı. Onlara bir nebze olsun katkı sağlamaktır. Onların yurekleri cok temizdir. Bu yuzden ilk olarak onların temiz ve refah ortamda eğitim almak olduklarını kendime hedef yaptım. Gerek kaymakamlık, gerek Milli Eğitim Mudurluğumuz, gerek sosyal medya ve gerek bolgedeki iş adamlarımız olsun birebir iletişim kurarak okulumuzun eksikliklerini gidermeye calıştım. Buyuk oranda calışmalarımız bitti. Şu an yarı yıl tatili ve ben memleketime gitmeyerek okulun boya ve badana işlerini takip ediyorum. Oğrencilerime surpriz yapmanın heyecanını yaşıyorum. Tayin hakkım dolmasına rağmen burada kalacağım. Buradaki oğrencilerime daha katacağım cok şey var" dedi.