İstanbul Milli Eğitim Mudurluğunce duzenlenen İstanbul Oğretmen Akademileri, yarıyıl tatilinde 2 bin 183 oğretmeni eğitim, kultur, sanat ve bilim dunyasından uzmanlarla bir araya getirdi İstanbul Milli Eğitim Mudurluğunce duzenlenen İstanbul Oğretmen Akademileri, yarıyıl tatilinde 2 bin 183 oğretmeni eğitim, kultur, sanat ve bilim dunyasından uzmanlarla bir araya getirdi.
Mudurlukten yapılan acıklamaya gore, İstanbul Oğretmen Akademileri, calışmalarına başladığı ilk gunden bu yana pek cok buluşma, soyleşi, seminer, panel, konser, kultur ve sanat calışmalarına ev sahipliği yaptı.
2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda somestir tatilinde de oğretmenlere katkı sunmaya devam eden akademilerde, eğitim ortamlarının iyileştirilmesine katkıda bulunmak icin ozel eğitim, liderlik, yapay zeka, artırılmış gerceklik, iletişim becerileri, arduino, akıl-zeka oyunları ve proje eğitimleri verildi.
Yarıyıl tatilinde 2 bin 183 oğretmen, ceşitli uzmanlık alanlarından kişilerle bir araya gelerek, farklı goruşlerden ortak akıl oluşturmayı surdurdu.
Acıklamada goruşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Muduru Levent Yazıcı, oğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
İstanbul Oğretmen Akademileri kapsamındaki faaliyetlerin ceşitlendiğini ve gonulluluğe dayandığını aktaran Yazıcı, oğretmenlerin 2023 Vizyonu doğrultusunda eğitim ve oğretimde kullanılabilecek ozgun uygulamalara, tasarımlara yonelmelerinin cok değerli olduğunu, bu sayede oğretmenlerin disiplinlerarası yaklaşımla oğrenme yolculuklarını surekli kıldıklarını, hayata ve eğitime farklı pencerelerden bakabilmeyi başardıklarını anlattı.
Akademide gercekleşen etkinliklerle oğretmenlerin cok yonlu gelişimlerine katkı sunduklarına ve yeni ufuklar actıklarına işaret eden Yazıcı, "Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerine ulaşmak icin zamanın ruhunu iyi okuyarak var olan değerlerimize yenilerini ekleyip o değerleri kurum kulturumuze ve uygulamalarımıza dahil etmemiz gerekiyor. Bu perspektifle yarıyıl tatilinde de planladığımız akademi ve atolye etkinlikleriyle bu ozel atmosferi birlikte guzelleştirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.